28 / 03 / 2024

Özen Kuzu: Kentsel dönüşüm ada bazlı olmalı!

Özen Kuzu: Kentsel dönüşüm ada bazlı olmalı!

Deprem kuşağında olduğu her fırsatta dile getirilen ülkemizde kentsel dönüşüm konusunun büyük önem taşıdığının altını çizen Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, "Yapılan binaların blok bazlı değil ada bazlı olması gerekiyor." dedi.



Deprem kuşağında olduğu her fırsatta dile getirilen ülkemizde kentsel dönüşüm konusunun büyük önem taşıdığının altını çizen Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, "Kentsel dönüşüm projeleri yapan firmalar, silüete önem vermenin yanı sıra kaliteli yaşam alanları yaratmaya da dikkat etmeliler. Zorlu bir süreç olan kentsel dönüşümde hak sahipleri ranttan önce güvenli bir yapıda yaşamanın ne kadar önemli olduğunu unutmamalılar" diye konuştu. Kentsel dönüşüm projelerinin bir master plan çerçevesinde ele alınması gerektiğinin altını çizen Kuzu, "Yapılan binaların blok bazlı değil ada bazlı olması gerekiyor. Böylece ada bazlı dönüşümde sadece yeni binalar değil, yeni sosyal alanlar da ortaya çıkarılabilir. Dönüşümün bu şekilde ilerlemesi için prosedürlerin de bu yönde olması önemli" şeklinde konuştu. Kentsel dönüşümün sadece İstanbul'da değil Türkiye'nin tamamında nitelikli konut üretmek için çok önemli bir perspektif sunduğunu belirten Kuzu, İstanbul'da istenilen kalitede bir yapılaşma olmadığı için dönüşümün rolünün daha büyük olduğunu belirtti.


600 bin ev yenilenecek

Kuzu, "Kentsel dönüşümün konut geliştiricilerinin gündemine girmesi ve siyasi iktidarı bu yönde yönlendirmesiyle yılda 600 bin konutun yenilenmesi çok ciddi ekonomik ve sosyal bir sorumluluk haline geliyor" dedi. Kentsel dönüşüm için yapılan adımların desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Kuzu, "Tüketicinin daha sağlam konutlarda oturması için dönüşümün daha etkin bir şekilde hayata geçirilmesi şart. Şehir merkezleri başta olmak üzere tüm binaların yenilenmesi ve insanlarımıza sosyal imkânlar sunan projelerin geliştirilmesi için hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız" dedi.


Sabah




Haber Takvim Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


DEPREM kuşağında olduğu her fırsatta dile getirilen ülkemizde kentsel dönüşüm konusunun büyük önem taşıdığının altını çizen Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, "Kentsel dönüşüm projeleri yapan firmalar, siluete önem vermenin yanı sıra kaliteli yaşam alanları yaratmaya da dikkat etmeli. Hak sahipleri ranttan önce güvenli bir yapıda yaşamanın ne kadar önemli olduğunu unutmamalı" dedi. Kentsel dönüşümün sadece İstanbul'da değil, Türkiye'nin tamamında nitelikli konut üretmek için çok önemli bir perspektif sunduğunu belirten Kuzu, İstanbul'da istenilen kalitede bir yapılaşma olmadığı için dönüşümün rolünün daha büyük olduğunu kaydetti. 


Takvim


Geri Dön