28 / 03 / 2024

Özet cetveli nedir?

Özet cetveli nedir?

3194 sayılı İmar Kanununun 18 inci maddesine göre yapılacak arazi ve arsa düzenlemesinin nerelerde ve ne şekilde tatbik edileceğini açıklayan yönetmelik gereğince özet cetveli nedir? Nerelerde kullanılır?



Özet cetveli nedir?

3194 sayılı İmar Kanununun 18 inci maddesine göre yapılacak arazi ve arsa düzenlemesinin nerelerde ve ne şekilde tatbik edileceği ve bununla ilgili diğer hususlara açıklık getiren yönetmelik, gereğince arazi düzenlemelerinde kullanılan cetveller içinde özet cetveli de bulunuyor.


Düzenleme sahasına giren beher parsele ait düzenleme ortaklık payının yapının, varsa kamulaştırma veya bağış miktarı ile imar parseli olarak tahsisi gereken miktarı göstermek üzere özet cetvelleri düzenleniyor. Peki, özet cetveli nedir?


Özet Cetveli; Düzenleme sahasına giren kadastro, varsa imar parsellerinin tapu senedi miktarı, düzenleme sahasına giren ve girmeyen kısımları ile düzenleme ortaklık payları, varsa kamulaştırma ve bağış miktarları ile oluşan imar parselleri ve imar adalarının yüzölçümlerinin yazıldığı cetvel olarak tanımlanıyor.


Dağıtım Cetveli..

Her imar adası için ayrı olarak düzenlenen ve bu düzenleme sonucu meydana gelen parsellerin, hangi kadastro veya imar parsellerinden, nasıl oluştuğunu, kadastro ve imar parsellerinden alınan düzenleme ortaklık payını, gerektiğinde malikin muvafakatı ile terk edilen alanları ve kamulaştırılan alanların miktarlarını gösteren cetveldir.


Tahsis Cetveli..

Kadastro veya varsa imar parsellerinin hangi imar adalarına gittiğini gösteren cetveldir.



Düzenleme sınırı nedir?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön