26 / 04 / 2024

Özgörkey Gıda, Merko'nun tesislerini satın aldı!

Özgörkey Gıda, Merko'nun tesislerini satın aldı!

Özgörkey Gıda Merko'nun dondurulmuş gıda tesislerini satın aldı...



Türkiye'nin en büyük dondurulmuş gıda üreticisi olan Özgörkey Gıda, gıda sektörünün önemli isimlerinden Merko Gıda A.Ş.'nin Torbalı'da kurulu dondurulmuş gıda tesislerini satın alarak kapsitesini büyüttü.

MERKO A.Ş.'nin "Borçların Yeniden Yapılandırılması Anlaşması" uyarınca mülkiyeti ABN Amro Bank'a devredilmiş olan  İzmir, Torbalı'da  yer alan donmuş meyve ve sebze tesislerini 2,500,000,TL karşılığnda satın alan Özgörkey Gıda, FEAST markası ile yeraldığı dondurulmuş gıda pazarında ek kapasite yarattı.

27,000 metrekare alan üzerine kurulu tesislerde sebze üretim hatları ve 3 adet IQF dondurma tüneli bulunuyor. 3,500 tonluk -25C soğuk hava depolarına ve yine 3,500 tonluk taze sebze muhafaza depolarına sahip fabrika ÖZGÖRKEY GIDA üretim tesislerine yakın bir konumda yeralıyor.

Bu ÖZGÖRKEY Gıda Murahhas Üyesi Murat Özgörkey konuyla ilgili olarak mevcut tesislerinde devam eden yatırımlar ve bu yeni satınalma ile kapasite arttırımı konusunda önemli bir gelişme kaydettiklerini belirtti. Murat Özgörkey, FEAST markalı ürünlerine yönelik yatırımlarının 2009'un geri kalan kısmında ve önümüzdeki sene de devam edeceğini belirtti.

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Özgörkey Merko tesisini satın aldı

ÖZGÖRKEY Gıda, gıda sektörünün önemli isimlerinden Merko Gıda AŞ'nin Torbalı'da kurulu dondurulmuş gıda tesislerini satın alarak kapasitesini büyüttü.

Yapılan açıklamaya göre, Merko AŞ'nin "Borçların Yeniden Yapılandırılması Anlaşması" uyarınca mülkiyeti ABN Amro Bank'a devredilmiş olan  İzmir  Torbalı'da yer alan donmuş meyve ve sebze tesislerini 2 milyon 500 bin TL karşılığında satın alan Özgörkey Gıda, FEAST markası ile yer aldığı dondurulmuş gıda pazarında ek kapasite yarattı.
27 bin metre kare alan üzerine kurulu tesislerde, sebze üretim hatları ve 3 adet IQF dondurma tüneli bulunuyor. 3.500 tonluk -25 derece soğuk hava depolarına ve yine 3.500 tonluk taze sebze muhafaza depolarına sahip fabrika, Özkörkey Gıda üretim tesislerine yakın bir konumda yer alıyor.

Özgörkey Gıda Murahhas Üyesi Murat Özgörkey, mevcut tesislerinde devam eden yatırımlar ve bu yeni satın almayla kapasite artırımı konusunda önemli bir gelişme kaydettiklerini belirtti. Murat Özgörkey, FEAST markalı ürünlerine yönelik yatırımlarının 2009'un geri kalan kısmında ve gelecek yıl da devam edeceğini bildirdi.
Hürriyet

Merko'nun bankaya devredilen tesislerini Özgörkey aldı

Türkiye'nin en büyük dondurulmuş gıda üreticisi Özgörkey Gıda, gıda sektörünün önemli isimlerinden Merko Gıda'nın Torbalı'da kurulu dondurulmuş gıda tesislerini satın aldı.
MERKO AŞ'nin "Borçların Yeniden Yapılandırılması Anlaşması" uyarınca mülkiyeti ABN Amro Bank'a devredilmiş olan İzmir, Torbalı'da yer alan donmuş meyve ve sebze tesislerini 2,500,000,TL karşılığında satın alan Özgörkey Gıda, FEAST markası ile yeraldığı dondurulmuş gıda pazarında ek kapasite yarattı.
Toplam 27,000 metrekare alan üzerine kurulu tesislerde sebze üretim hatları ve 3 adet IQF dondurma tüneli bulunuyor. 3,500 tonluk -25C soğuk hava depolarına ve yine 3,500 tonluk taze sebze muhafaza depolarına sahip fabrikanın Özgörkey Gıda üretim tesislerine yakın bir konumda yeraldığı belirtildi.
Özgörkey Gıda Murahhas Üyesi Murat Özgörkey mevcut tesislerinde devam eden yatırımlar ve bu yeni satınalma ile kapasite arttırımı konusunda önemli bir gelişme kaydettiklerini belirtti. Murat Özgörkey, FEAST markalı ürünlerine yönelik yatırımlarının 2009'un geri kalan kısmında ve önümüzdeki sene de devam edeceğini söyledi.
Referans


Geri Dön