26 / 04 / 2024

Özgörkey Otel'in temeli atıldı!

Özgörkey Otel'in temeli atıldı!

Özgörkey Şirketler Grubu'nun sahibi Erdoğan Özgörkey, 26 yıl boyunca üzerinde bir proje gerçekleştirmek için mücadele ettiği İzmir Çankaya'daki arsasıyla ilgili nihayet amacına ulaştı.




Özgörkey Şirketler Grubu'nun sahibi Erdoğan Özgörkey, 26 yıl boyunca üzerinde bir proje gerçekleştirmek için mücadele ettiği  İzmir  Çankaya'daki arsasıyla ilgili nihayet amacına ulaştı. Özgörkey'in "Bende manevi değeri büyük, çünkü baba yadigarı" dediği arsa için gerekli onayların çıkmasının ardından arsa üzerine yapılacak 8 katlı otel inşaatının temelleri düzenlenen törenle atıldı. Erdoğan Özgörkey ev sahipliğinde gerçekleştirilen otel inşaatının temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin önde gelen sanayici ve işadamları, Özgörkey ailesi ve çalışanlar katıldı. Özgörkey ailesi olarak manevi değeri kendileri açısından çok yüksek olan arsada inşaat çalışmalarının başlamasından duyduğu mutluluğu dile getiren Erdoğan Özgörkey, kendilerine destek olanlara teşekkür ederek, inşaatın bitmesi ile daha da mutlu olacaklarını söyledi.



Yeni Asır


Haber, Haber Ekspres'te şu şekilde yer aldı;


Özgörkey Grubu, 15 yıl önce hazırladığı, ama imar planı ile koruma kurulu kararlan nedeniyle hayata geçiremediği otel projesinin temelini attı.


Çankaya’da E. Özgörkey Grubu, kentteki ikinci Key Hotel’in inşaatına başladı. Grup, Saint Policarp Kilisesi yanındaki alanda geliştirdiği projeyi 2000’den bu yana gerçekleştirememişti. Temel atma töreninde konuşan Yönetim Kumlu Başkanı Erdoğan Özgörkey, uzun bir sürecin ardından otelin temelini attıklarını belirterek, İzmir Büykşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da bu sonuca varmalannda katkısı olduğunu söyledi.


Başkan Kocaoğlu ise projenin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ifade ederek, imar planları ve konıma kumlu kararlan nedeniyle temel atma noktasına belli aşamalardan geçilerek gelindiğini belirtti. Kocaoğlu, otelin İzmir ekonomisine katkıda bulunmasını diledi. Süreç nasıl işledi E. Özgörkey Grubu’nun 22 katlı gökdelen projesi, 2000’de Konak Belediyesi tarafından imar planında 8 kat izni olması, yoğunluğu artıracağı ve yakınındaki tescilli kilise binası nedeniyle koruma kumlu onayı alınması gerektiği için reddetti.


Firma, daha sonra aynı arazi üzerine spor, yaşam ve alışveriş merkezi yapmak için proje hazırladı. Ancak, daha sonra vazgeçti. Özgörkeyler in arazi üzerine bu süreçte 26 katlı gökdelen yapımına olanak veren imar planın değişikliği ise 2010’da Konak Belediyesi’nden geçmesine karşın önce Koruma Kuruluna, ardından da İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği’ne takıldı. Bu gelişmeler üzerine Özgörkey mevcut imar planına göre 8 kat zemin üstü, 4 kat yeraltında otel projesi için başvuaı yaptı. Konak Belediye Meclisi kabul etti. Büyükşehir Be-ediyesi’nde plan 30.80 metrelik yükseklik nedeniyle veto edildi. Belediye’den planı geçiremeyen Özgörkey çareyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda aradı.


Ancak, bu süreç devam ederken Büyükşehir Belediyesi’nin imar plan yönetmeliği yerine Bakanlık’m Planlı Alanlar Tip Yönetmeliği uygulanmaya başlandı. Bu yönetmelikte 30.80 metre yüksekliğe engel madde bulunmadığı için E.Özgörkey Grubu son planı önce Konak Belediyesi’nden, sonra da izmir Büyükşehir Belediyesi’nden bazı değişiklikler de olsa geçtiğimiz yıl onay aldı. Projenin mimarı Özel Kılıç, otelin 8 katlı olacağını belirterek, ‘Aynca 4 kat yeraltına otopark yapılacak. 250 odalı bir otel olacak. Otoparkın kapasitesi 80 araç. Modem bir bina tasarladık. Zeminde restorant ve kafeterya da yer alacak’ dedi


Haber Ekspres 


Geri Dön