20 / 04 / 2024

Özgür İspir: Konut desteği olumlu etki yapar!

Özgür İspir: Konut desteği olumlu etki yapar!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konut hesabına para biriktirenlere verileceğini açıkladığı yüzde 15'lik destek inşaat sektöründe olumlu karşılandı. Sektör temsilcileri bu sayede emlak piyasasında canlanma yaşanabileceğini ifade ettiler.



Hükümet, tasarrufu teşvik amacıyla yeni bir projeye daha imza atıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı yeri projeye göre, vatandaş 5 yıl boyunca konut hesabında para biriktirirse alacağı konut için devlet yüzde 15 destek sağlayacak. 


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "İşte onun gibi konut alacaklara da karşılıksız yüzde 15 yardım yapacağız. 

Konut edindirme esnasında bir vatandaş konut almak için birikim yapıyorum diyerek beş yıl süre ile bir hesapta para biriktiriyorsa, ev alırken bu paraya yüzde 15 de devlet katkı sağlayacak" sözleriyle özetlediği yeni uygulama inşaat sektörü temsilcileri tarafından olumlu bulundu. İnşaat Mühendisi Özgür İspir, yeni uygulamanın hem vatandaş hem de inşaat sektörü için güzel bir gelişme olduğunu söyledi. 


İspir, "Devletin yüzde 25 ev peşinatına sağlayacağı yüzde 15'lik katkı piyasaya olumlu katkı sağlar. Devlet katkısı dar ve orta gelirli vatandaşlar için önemli bir fırsat. Ev satışı bugünden yarına değil ama zaman içinde artacak. Üstelik yüzde 25 peşin veren yüzde 75 kredi kullanacağı için kredi kullanımı artacak. Bu durum sektörde kayıt içine yönelmeyi sağlar" ifadesini kullandı. 


Elbistan Kaynarca Gazetesi


Geri Dön