20 / 04 / 2024

Özkar Group Sulukule'de 577 konut yapacak

Özkar Group Sulukule'de 577 konut yapacak

Tartışmalara neden olan Sulukule'de, ihaleyi kazanan Özkar Group inşaata başlıyor. Proje kapsamında Sulukule'de 165 blokta 75, 100 ve 120 metrekarelik 577 konut yapılacak



Sulukule olarak bilinen Neslişah ve Hatice Sultan mahallelerinde kentsel yenileme çalışması kapsamında yapılacak yeni binaların inşaatına gelecek hafta başlanıyor. Komuoyunda tartışmalar yaratan ve hatta tartışmaları yurtdışına kadar yayılan Sulukule Kentsel Yenileme Projesi'nde inşaat aşamasına gelindi. Toplu Konut İdaresi'nin Eylül sonunda gerçekleştirdiği ihaleyi kazanan ve 6 Ekim'de araziyi teslim alan Özkar İnşaat, gelecek hafta Sulukule'nin yeni binalarını inşa etmeye başlayacak. Sulukule'de gelinen son durum hakkında Sabah'ın sorularını yanıtlayan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Sulukule Kentsel Yenileme Projesi'nin avan projelerinin koruma Kurulu tarafından onaylandığını ve uygulama projelerinin hazırlandığını belirterek, "Avan proje üzerinden  TOKİ  ihale'yi gerçekleştirdi. İhaleyi kazanan Ökar İnşaat ruhsat için belediyemize başvurdu. Bugün yarın ruhsat çıkacak. Önümüzdeki hafta ise inşata başlanacak" dedi. Demir Projenin 2011'in ortalarında tamamlanacağını da ifa etti. Demir, projenin "Sulukule'de villa yapılıyor" diye speküle edildiğine değinerek, sur koruma bandındaki yeni evlerin 75, 100 ve 120 metrekarelik 2, 3 ve 4 katlı binalardan oluştuğunu açıkladı.

Özkar, ihaleyi 62 milyon TL'ye aldı
SULUKULE projesinin inşaat ihalesini alan Özkar İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Burak Özcan da, "Arazi üzerinde şantiye kurma çalışmalarımıza başladık. Konteynırlarımızı yerleştirdik, güvenlik birimlerimizi oluşturduk. Eksikliklerimizi gideriyoruz. TOKİ'nin İhalesini 62 milyon TL'ye kazandık" dedi.
Bülent Yoldaş/Sabah


Geri Dön