29 / 03 / 2024

Özlem Çerçioğlu: Aydın'da çevreci binalar inşa edeceğiz!

Özlem Çerçioğlu: Aydın'da çevreci binalar inşa edeceğiz!

Aydın'a çevreci binalar İnşa edeceğiz" Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın'ın çehresini değiştirecek modern, estetik görünüme sahip çevreci binalar inşa edeceklerini söyledi.



Çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yeni dönemde de Aydın'ın çehresini değiştirecek projeleri hayata geçireceklerini kaydetti. 

Dünyadaki binaların şekli ve dizaynlarının çok değiştiğini vurgulayan Başkan Çerçioğlu, "Bu anlamda Aydın'da sıradan binalar yapılmasını istemiyorum. Görünüşüyle ve estetik yapısıyla fark oluşturan binaların inşa edilmesini istiyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak Aydın'ı çehresini değiştirecek modern, estetik görünüme sahip çevreci binalar inşa edeceğiz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. 


YÜKSEK KATLI BİNALARI İZİN YOK 

Aydın'ın imarının değiştiğini bu nedenle yüksek katlı binalara artık izin verilmeyeceğini kaydeden Başkan Çerçioğlu, "Çıldır Havaalanı'ndaki THY Uçuş Okulu'ndan dolayı Ulaştırma Bakanlığı, Aydın'da mania alanı belirledi. Örneğin üniversitenin bir kısmına yükseklik 6,5 metre yani 2.5 kat müsaadesi verildi. Yol üzerindeki yüksek binalar bir daha yapılamayacak. Çünkü bu olay nedeniyle Aydın'ın imarı değişti" diye konuştu. 


KAVŞAK ÇALIŞMALARI 

Denizli yolu üzerindeki ASTİM Kavşağı'ndaki battı - çıktı projesinin hazır olduğunu açıklayan Başkan Çerçioğlu, "ASTİM Kavşağı battı -çıktı projesi şu anda ihale aşamasında. Yeni Dörtyol'da battı çıktı yapmayacağız, yeni kavşak düzenlemesi yapacağız. Projesi hazır. Trafiği rahatlatacak çok basit bir proje olacak. Yine Nazilli Otogarı'na gelmeden önceki kavşakta çok sıkışıklık oluyor. Orada da ışıklı yeni bir düzenleme yapılacak. Diğer yandan Aydın'da Büyükşehir Belediyesi olarak Trafik Denetleme Sistemine (TDES) geçeceğiz. Kamera sistemi kurulacak. Ayrıca kavşaklarda yeni sinyalizasyon düzenlemesi yapılacak.TDES projesi diğer yandan da kentin güvenliği açısından çok önemli" şeklinde konuştu. 


SPOR TESİSİ 

Bir dönem Adliye Sarayı yeri için gündeme gelen Diş Hastanesi bölgesindeki 20 dönümlük araziye içinde açık ve kapalı yüzme havuzları, tenis kortları, basketbol sahaları, kafeterya ve restoranların olacağı spor tesisi yapmak için çalışmaların sürdüğünü duyuran Başkan Çerçioğlu, diğer yandan da projesi biten Işıklı Doğal Yaşam Parkı Projesi için de kamlaştırmaların sürdüğünü dile getirdi. Başkan Çerçioğlu, "Bu projeye, büyük akvaryum, rahvan at bölgesi, izci kampı, dağcılık tırmanma ve özelikle gençlerimizin istediği kay kay pisti gibi eklemeler yaptık" diye konuştu. 


Aydın Ses Gazetesi


Geri Dön