19 / 04 / 2024

Özlem Çerçioğlu Kuşadası'ndaki projeleri anlattı!

Özlem Çerçioğlu Kuşadası'ndaki projeleri anlattı!

Özlem çerçioğlu Kuşadası'ndaki projeleri anlattı. Katılımcılarla Kuşadası'nın tanıtımı ve turizmi görüşen Çerçioğlu. Kuşadası'nda kurulacak bir örgütlenmede Büyükşehir Belediyesi olarak çatı rolü üstleneceklerini ve tanıtıma destek olacağını söyledi.



Belediye Başkanı Özer Kayalfnın makamında gerçekleşen toplantıya Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan. Otelciler Birliği Başkanı Tacettin Özden. TÜRSAB Başkanı Fahrettin Çiçek. Şoförler Odası Başkanı Hüsnü Öten, SKAL Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Canan İnanç ve Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Bülent İlbahar katıldı.


Katılımcılarla Kuşadası'nın tanıtımı ve turizmi görüşen Çerçioğlu. Kuşadası'nda kurulacak bir örgütlenmede Büyükşehir Belediyesi olarak çatı rolü üstleneceklerini ve tanıtıma destek olacağını söyledi. 


ARITMA TESİSİ VE DENİZ OTOBÜSÜ SEFERLERİ 


30 yıldır ihmal edilen ve Kuşadası'nın geçen dönem belediye başkanı M. Esat Altungün döneminde projelendirilip, ihaleye çıkarılan ve inşaatına başlanan Kuşadası Körfezi'nin arıtma tesisi inşaatının Haziran ayında tamamlanacağı açıklandı. 


Çerçioğlu, Kuşadası'ndaki Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı'yı makamında ziyaret eden ve yatırımlarla ilgili görüş alışverişinde bulunan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, daha sonra meslek odaları ve turizm örgütlerinin başkanlarıyla bir toplantı yaptı. 


gili belediye başkanı Kayalı ile bir toplantı yapan Özlem Çerçioğlu. Altungün tarafından inşaatına başlanan Kuşadası'nın arıtma tesisinin Haziran ayında hizmete gireceğini açıklarken, ayrıca Kuşadası - Güzelçamlı arasında deniz otobüsü seferlerinin önümüzdeki sezona yetiştirileceği ve yolların asfaltlanacağını söyledi. 



Seçimlerin ardından geçen 8,5 aylık sürede ilk kez Kuşadası Belediyesi'ni ziyaret ediş amacının Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalıyı ziyaret edip. Kuşadası'ndaki yatırımlarına hız vermek için çalışmalara başlamak olduğunu belirten Çerçioğlu. 

"Kuşadası önümüzdeki turizm sezonuna bir çok yatırımla girecek. Bildiğiniz gibi benim özellikle üzerinde durduğum deniz ulaşımı projesi var. Kuşadası merkezden Davutlar ve Güzelçamlı mahallelerine deniz üzerinde ulaşım ağı kurmak istiyoruz. 


Bunun sebebi malumunuz, yaz aylarında Kuşadası-Davutlar-Güzelçamlı karayolu ağı aşırı yoğun oluyor. Karayollarının yapmak istediği köprülü kavşaklarda henüz bitmiş değil. Eminim onlarda trafiğe nefes aldıracaktır. Fakat, bizim projemizin Kuşadası trafiğine ciddi bir rahatlık getireceğine inanıyorum. Bu konuda gerekli ölçümler yapıldı. birinci aşama tamamlandı. Şu an ikinci aşamadayız. İmar planı ve yapım aşamasına geçilecek. Bugün Özer Başkan'a bu konuyla ilgili ikinci aşamanın bilgilerini sunarak detaylarını görüşeceğim" diye konuştu. 


Kuşadası'nın arıtma ve alt yapı çalışmalarına hız vereceklerini belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu. 

"Kuşadası'nın altyapı ile ilgili ciddi problemleri var. Kuşadası Belediye Başkanımız Özer Kayalı ile birlikte altyapı sorunlarını çözmekle işe başladık. Özer Kayalfnın da kendine ait çok özel projeleri var. Kuşadası'nda çok güzel işler yapılacak. 24 ay içerisinde tüm Aydın genelinde toplu taşımacılık sorunu da bitecek" dedi. 


"SAHİL PROJESİNİN KARARINI HALK VERECEK" 


Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çerçioğlu. seçim öncesi sözünü verdiği sahil projesinin nasıl olacağına Kuşadası Belediyesi ve Halkının karar vereceğini söyledi. 

Kuşadası sahil şeridinin neredeyse tümünün tapusunun Kuşadası Belediyesinde olduğunu belirten Özlem Çerçioğlu. 

"Büyükşehir ve Kuşadası Belediyesi olarak İlk etapta marina bölgesinin olduğu sahile el atacağız. Projeyle ilgili anketler yapıyoruz. Vatandaşla fikir alış verişinde bulunuyoruz. Projenin kararını verecek olan Kuşadası belediyesi ve Kuşadası halkıdır. 


Umarım en yakın zamanda hayata geçirebiliriz" dedi. 

Asfalt ihalesi yaptıklarını söyleyen Çerçioğlu. "Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı tarafından belirlenen özellikle bazı noktalara da asfalt çalışmalarına başlıyoruz. 


Sadece Kuşadası'nda değil 17 ilçemiz ve köylerimizde de benzer çalışmalarımız olacak. Hedefimiz beş yılın sonunda sorumluluk alanımızda asfalt veya parke kaplanmamış yol bırakmamaktır" diye konuştu. 


Aydın Denge


Geri Dön