24 / 04 / 2024

Özlem Çerçioğlu'na açılan davanın ilk duruşması yapıldı!

Özlem Çerçioğlu'na açılan davanın ilk duruşması yapıldı!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun belediye başkanlığı döneminde yaptırılan 'Kent Meydanı' yapım işinde "İhaleye fesat karıştırma" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması yapıldı.



Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Aydın Kent Meydanı ihalesiyle ilgili olarak aralarında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun yakını Gökhan Çerçioğlu'nun da bulunduğu ihale komisyon üyeleri, büyükşehir belediyesi görevlileri ve ihaleye katılan firma yetkililerinin de yer aldığı 11 sanık hakkında, ihaleye fesat karıştırma suçlamasıyla hazırlanan iddianame, Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. 


Çerçioğlu da ifade verecek 


Yapılan ilk duruşmada iddianamede isimleri geçen 11 kişi hakim karşısına çıktı, sanıkların kimlik tespitleri ve ilk savunmaları alındı. CHP'li Özlem Çerçioğlu'nun başkanlığındaki büyükşehir belediyesince yapılan 2. ihaleyle birlikte 'Kent Meydanı' ve 'Çevre Düzenlemesi' yapım işinin toplam 37 trilyon lira harcanarak tamamlandığı, yapılmamış imalatlar yapılmış gibi gösterilerek usulsüz ödemeler yapıldığı ve milyonlarca liralık kamu zararına yol açıldığı, iddianameye yansıyan suçlamalar arasında bulunuyor. Başkan Çerçioğlu'nun ileriki duruşmalarda dava kapsamında ifade vereceği öğrenildi.



Yeni Asır


Geri Dön