29 / 03 / 2024

Özlem Çerçioğlu'ndan Kuşadası imar planı toplantısı!

Özlem Çerçioğlu'ndan Kuşadası imar planı toplantısı!

Özlem Çerçioğlu tarafından Kuşadası imar planı toplantısı yapıldı. Kuşadası Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Kuşadası Belediye Başkanı Kayalı'yı Makamında Ziyaret Ederek yapılacak yatırımlarla ilgili toplantı yaptı.



Kuşadası Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası Belediye Başkanı Çizer Kayalı'yı makamında ziyaret etti. Kuşadası'na yapılacak olan projelerle ilgili belediye başkanı Çizer Kayalı ile bir toplantı yapan Çerçioğlu, Kuşadası'nın arıtma tesisinin Haziran ayında hizmete gireceğini, Kuşadası Güzelçamlı arasında deniz otobüsü seferlerinin önümüzdeki sezona yetiştirileceği ve yolların asfaltlanacağının müjdelerini verdi. 


Deniz Üzerinden Ulaşım Ağı Kuracağız. 


Kuşadası'na geliş amacının Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı'yı ziyaret edip, Kuşadası'ndaki yatırımlarına hız vermek için çalışmalara başlamak olduğunu belirten Özlem Çerçioğlu, "Kuşadası önümüzdeki turizm sezonuna bir çok yatırımla girecek. 


Bildiğiniz gibi benim özellikle üzerinde durduğum deniz ulaşımı projesi var. Kuşadası merkezden Davutlar, ve Güzelçamlı mahallelerine deniz üzerinde ulaşım ağı kurmak istiyoruz. Bunun sebebi malumunuz, yaz aylarında Kuşadası-Davutlar-Güzelçamlı karayolu ağı aşırı yoğun oluyor. Karayollarının yapmak istediği köprülü kavşaklarda henüz bitmiş değil. Eminim onlar da trafiğe nefes aldıracaktır. Fakat, bizim projemizin Kuşadası trafiğine ciddi bir rahatlık getireceğine inanıyorum. Bu konuda gerekli ölçümler yapıldı, birinci aşama tamamlandı. Şu an 2. Aşamadayız. İmar planı ve yapım aşamasına geçilecek. Bugün sayın Özer başkana bu konuyla ilgili 2. Aşamanın bilgilerini sunarakdetaylarını görüşeceğim" dedi. 


Kuşadası'nın Arıtma Sorununu Çözüyoruz. 


Kuşadası'nın arıtma ve alt yapı çalışmalarına hız vereceklerini belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Kuşadası'nın arıtma sorunu; çok büyük ve 33 milyonluk bir proje.Bu projeyi en geç haziran ayında bitirmeyi planlıyoruz. Daha sonrada 2. Etabına başlayacağız. Bu sorun sezona kadar bitmiş olacak. Kuşadası'nın alt yapı ile ilgili ciddi problemleri var. Kuşadası Belediye Başkanımız Özer Kayalı ile birlikte alt yapı sorunlarını çözmekle işe başladık. Özer Kayalı'nın da kendine ait çok özel projeleri var. 

Kuşadası'nda çok güzel işler yapılacak. 24 ay içerisinde tüm Aydın genelinde topluma taşımacılık sorunu da bitecek" dedi Sahil Projesine Kuşadası Halkı karar verecek Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çerçioğlu, seçim öncesi sözünü verdiği sahil projesinin nasıl olacağına Kuşadası Belediyesi ve Halkının karar vereceğini söyledi. Kuşadası sahil şeridinin neredeyse tümünün tapusunun Kuşadası belediyesinde olduğunu belirten Özlem Çerçioğlu, " Büyükşehir ve Kuşadası Belediyesi olarak İlk etapta marina bölgesinin olduğu sahile el atacağız. Projeyle ilgili anketler yapıyoruz. Vatandaşla fikir alış verişinde bulunuyoruz. 


Projenin kararını verecek olan Kuşadası belediyesi ve Kuşadası halkıdır. Umarım en yakın zamanda hayata geçirebiliriz"dedi. 


Dedikodularla uğraşacak zaman değil Asfalt ihalesi yaptıklarını söyleyen Çerçioğlu, "Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı tarafından belirlenen özellikle bazı noktalara da asfalt çalışmalarına başlıyoruz. 

Sadece Kuşadası'nda değil 17 ilçemiz ve köylerimizde de benzer çalışmalarımız olacak. Hedefimiz beş yılın sonunda sorumluluk alanımızda asfalt veya parke kaplanmamış yol bırakmamaktır" dedi. 

Kayalı, ile aralarında sorun olduğu yönünde söylentilerin olduğu hatırlatılan Özlem Çerçioğlu, "Bu dedikodular siyasetin şık olmayan yüzü. Bu dedikoduları basından bende okudum ve ciddi anlamda üzüldüm. Özer başkanımla aramızda bir problemin olduğu söz konusu bile olamaz. Böyle şey-lerle kaybedecek zamanımız yok" dedikodulara tepki gösterdi. 


Mücadele Gazetesi


Geri Dön