25 / 04 / 2024

Özlem Taşkaya: İzmir'de ev fiyatları artacak!

Özlem Taşkaya: İzmir'de ev fiyatları artacak!

Hugent'in Genel Müdürü Özlem Veryeri Taşkaya, İzmir'in yoğun göç almasını değerlendirdi. Taşkaya, “Bir ev veya deniz manzaralı bir apartman dairesi, artık ucuz değil. Fiyatlar daha da yükselecek'' diye konuştu.



Yeni gözde kent İzmir, özellikle beyaz yakalıların kent stresinden kaçma ve daha kaliteli hayatta yaşamak istemeyeceği adres oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2016 yılında 16 bin 129 kişi İstanbul'dan İzmir´e taşındı.


İzmir, en yüksek göçü İstanbul'dan aldı. Hugent'in Genel Müdürü Özlem Veryeri Taşkaya, verileri inceledi ve yorumladı. Taşkaya, “Araştırmanın sonucuna göre son 6 aydır hızlanan bir eğilimle İstanbul'dan ayrılmak isteyen ve İzmir'de iş pozisyonları arayan 40 yaş üstü yöneticilerde artış gözlemliyoruz” şeklinde konuştu.


Taşkaya, İzmir´in tercih edilme nedenlerini ise şu şekilde ifade etti: “Ege'de olma arzusu. Doğaya ve denize yakınlık. Daha huzurlu ve daha hoşgörülü hayat tarzı olduğuna dair geniş algı. Yapımı devam eden İstanbul-İzmir Otoyolu'nun İzmir'e ve İzmir'den ulaşımı kolaylaştıracağı düşüncesi. Şehrin çevre ilçelerinde beyaz yakalılara ihtiyaç duyulan önemli büyük yatırımların gerçekleşmesi. Aliağa'da petrokimya tesisleri, Tire'de var olan tarımsal sanayi yatırımları. Bazı global şirketlerin maliyetlerini düşürmek ve nitelikli işgücünden faydalanmak amacıyla operasyonlarını İzmir'e taşıması veya taşımaya hazırlanması. Öğrencilik veya iş hayatının bir döneminde yolu İzmir´den geçmiş olan beyaz yakalıların tekrar İzmir'e dönme isteği. Eğitim olanaklarının İstanbul'daki kadar karmaşık olmaması.”


İzmir'e yerleşmek isteyenlere tavsiyelerde bulunan Taşkaya, “Bir ev veya deniz manzaralı bir apartman dairesi, artık ucuz değil. Fiyatlar daha da yükselecek. İzmirli grupların bir parçası olmak çok zordur. Bu yüzden nasıl tanıştıklarını sorun. İzmir'e ait olan hiçbir şeyi eleştirmeyin. Eğer bir su sporunu yapmıyorsanız, derhal öğrenin. Ege şehrinde zaman, paradan çok daha önemlidir. Bu da günlük hayatta tamircilerin, ustaların, servis verenlerin sizi aramamasına alışmanız demektir'' şeklinde konuştu.




Sözcü


Geri Dön