27 / 04 / 2024

Özsüt, Kıbrıs'ta şube açtı!

Özsüt, Kıbrıs'ta şube açtı!

Özsüt, yurdışındaki ilk şubesini dün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'da açtı



KKTC'de iki şube daha açacak olan Özsüt, 2012 sonuna kadar yurtdışında 20 şubeye ulaşmayı hedefliyor. Özsüt Genel Müdürü Yıldırım Çullu, önce komşu ülkelere açılacaklarını belirterek, "Bu yıl Suriye ve Irak'ı, önümüzdeki yıl Azerbaycan ve Yunanistan'ı düşünüyoruz. Yunanistan'a süt ürünleri ihracatı yasak olduğu için, orada 2 milyon Euro'luk üretim yatırımı yapacağız. Yunanistan üzerinden AB'ye ihracat yapmamız da mümkün olacak" dedi. Çullu, KKTC'de 2011'in ilk çeyreğine kadar Gazimagosa ve Girne'de şube açacaklarını belirtti.

2010 yılında iki yeni Özsüt konsepti üzerinde çalıştıklarını da ifade eden Çullu, şöyle konuştu: "6 aydır sıcak yemek ve tatlının birlikte sunulduğu Özsüt Atölye test ediliyor. 5 tane olan Özsüt Atölye şubesini 12'ye taşımak istiyoruz. Ayrıca unlu mamüllerin sıcak sunulacağı fırın konsepti üzerinde de çalışmalarımız sürüyor. İstanbul,  Ankara  ve İzmir'de 15 şubede denemelerini yapacağız. Başarılı olursa fırın konseptli Özsüt şubelerini 30'a çıkaracağız."

50 milyon lira hedefi

Yıldırım Çullu, 2009'da 35 milyon lira ciro elde ettiklerini aktararak, "Şu anda 155 olan şube sayımız bu yıl 175'e çıkacak. Bu yıl yüzde 40 büyüme elde ederek yıl sonunda 50 milyon lira ciroya ulaşmayı planlıyoruz. Ayrıca ambalaj makineleri ve yeni çeşitlerde unlu mamül üretimi için 3 milyon liralık yatırım yapacağız" diye konuştu.

Özel markalı ürün de veriyor

ÖZSÜT'ün, zincir marketler ve otel, restoran ve kafe (horeca) kanalında da faaliyetleri olduğunu kaydeden Özsüt Genel Müdürü Yıldırım Çullu, "Özel markalı ürünlere (private label) 2009 yılında başladık. Pasta, sütlü tatlı gibi ürünlerimizi gönderiyoruz. Bu alanda da büyüme hedefimiz var" dedi. Çullu, 2009'da özellikle alışveriş merkezlerinde yer alan şubelerde ciroların gerilediğini, bunda sigara yasaklarının önemli etken olduğunu da vurguladı.
Hürriyet/Meltem Kara


Geri Dön