19 / 04 / 2024

Öztürk Grubu, Belek'te 2'nci otelini inşa edecek!

Öztürk Grubu, Belek'te 2'nci otelini inşa edecek!

Turizm sektöründe başarı kazanan Öztürk Grubu, Belek'te 5 yıldızlı Regnum markalı ikinci otelini inşa edecek. Sentido Zeynep Golf&Spa'yı Yenigün İnşaat'tan satın alan Özturk Grubu'nun hedefi yerine yeni otel yapmak.



Opet'in kurucusu Öztürk Grubu, yeni başarı hikayesini turizmde yazmayı planlıyor. Grubun Belek'teki oteli Regnum Carya Golf&Spa Resort geçen yıl faaliyete girmişti. Geçtiğimiz günlerde de bu otelin komşusu olan Sentido Zeynep Golf&Spa'yı Yenigün İnşaat'ın sahibi Mithat Yenigün'den satın aldılar. Şimdi hedefleri Sentido Zeynep'i yıkarak yerine en az Regnum Carya kadar lüks bir otel inşa etmek, böylece Regnum markalı otel sayısını ikiye çıkarmak ve 5 yıl gibi bir sürede turizm gelirlerini, akaryakıt sektöründeki kazançlarına eşitlemek. Öztürk Grubu'nun Koç ile yüzde 50-50 ortak olduğu Opet, 2013'te 17.8 milyar lira ciro, 258 milyon lira da net kar elde etmişti. Öztürk Grubu'nun tüm faaliyetlerinden elde ettiği toplam ciro 11 milyar dolar düzeyinde bulunuyor. 


Turizmde büyüme hedefi için bütün aile birlikte çalışıyor ama işin başında Nurten ve Fikret Öztürk'ün küçük oğulları Ali Şafak Öztürk var. DÜNYA'nın sorularını yanıtlayan Regnum Carya Golf&Spa Resort Hotel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Şafak Öztürk, 15 yaşında gittiği ve 15 yıl boyunca yaşadığı Londra'dan 1.5 yıl önce bu proje için dönmüş. Öztürk, eğitimini tamamlayıp iş hayatına adım attığı Londra günlerini şöyle anlattı: "Orada kendi işlerimi kurdum. Regnum’u kurdum. Sonra Türkiye’de inşaat yatırımlarımızı devam ettirdik. Otel zaten inşaattan bayağı sonra geldi. Bir yandan da bir internet sitesi kurdum, futbol üzerine. Hala da devam ediyor. Futbolun istatistiksel verilerini sunuyorum. Futbol kulüpleri kullanıyor. Siteye ayda 1.5 milyon kişiye yakın insan giriyor. Büyük futbol web sitelerinden birisi olmaya doğru gidiyor." 


Bu sırada ailesinin "Dön artık" diye 'baskı' yaptığını anlatan Ali Şafak Öztürk, "Borçlu hissediyorsun. O kadar eğitim almışsın... Bir altyapı oluşturmuşsun... Kız arkadaşım var İngiliz, onunla beraber geldik. 1.5 yıldır buradayız" dedi. 


İki otele 500-550 milyon dolarlık yatırım 


Turizmde yönetim tarzı ve eğitimli personeli ile bir sistem yaratmayı amaçladıklarını, hedeflerinin de Regnum'u lüks segmentte uluslararası bir otel markası haline getirmek olduğunu kaydeden Öztürk, bu hedefe giden yolda belirledikleri kilometre taşlarını şöyle dile getirdi: "Yan taraftaki oteli 2 yıl içinde yıkıp yeniden yapacağız. Regnum Carya'da odalar 50 metrekare. Yeni otelde 70 metrekare düşünüyoruz. Klasman olarak benzer seviyelerde ama orası bir tık daha üst olacak. Burada amaç tesis olarak aradaki sınırı da kaldırmak, iki taraftan da müşterilerin diğer tarafa geçebilmesi... 250 milyon dolar yatırım yaptığımız Regnum Carya şu anda Belek bölgesinin en lüks oteli. Yandaki proje de arsasıyla birlikte 300-325 milyon dolara çıkacaktır. 500-550 milyon dolarlık bir yatırım olacak. İki tane de golf sahamız var. Bu çerçevede 5 yıl içinde yurtdışında da turizm yatırımı yapma planımız var." 


Koşuyolu ve Çobançeşme'ye konut yatırımı yapacak


Opet'in sektörel nedenlerden dolayı zevksiz bir iş haline geldiğini ifade eden Öztürk, "Bu iki otel olduğunda, petrol sektörünün de iyi gitmemesinden dolayı biz Opet’in şu anda kazandığı paradan daha fazla bir para kazanmayı düşünüyoruz" dedi. 


Grubun Bodrum ve Göcek için de planları var. Bodrum'da 25 villalık projelerinin bulunduğu araziye 10 odalı bir butik otel düşündüklerini kaydeden Öztürk, Göcek'te de resort ve sağlık konseptini birleştirmeyi planladıklarını söyledi. 


Daha önce otel yapmayı planladıkları İstanbul'daki iki arazide (Çobançeşme ve Koşuyolu) ise ibre konuttan yana dönmüş. Bu projeler için henüz bir takvim oluşturmadıklarını belirten Öztürk, inşaatta yavaşladıklarını, enerjide Kahramanmaraş'taki projeden çıktıklarını, şu anda sektörü izlediklerini anlattı.


Turkish Airlines Ladies Open mayısta 


Şubatta Avustralya’dan başlayan, Ladies European Tour- Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası’nın Türkiye ayağı Antalya'da devam edecek. Turkish Airlines Ladies Open 17-20 Mayıs tarihlerinde Antalya-Belek Carya Golf Kulübü’nde gerçekleşecek. “Avea Prime Pro-Am Golf Turnuvası”nda ise iş ve cemiyet camiasından önemli isimler bir araya gelecek. 32 ülkeden 126 profesyonel kadın golfçünün katılacağı 7. Turkish Airlines Ladies Open'ın Türkiye ayağında ödülün bu yıl ikiye katlanarak 500 bin euroya çıkması ilgiyi daha da artırmış. İngiltere’nin en iyi kadın golfçusu Laura Davies'ın da katılacağı turnuva 50 ülkede canlı yayınlanacak.



Dünya


Geri Dön