19 / 04 / 2024

Öztürkler Holding Afrika'da sosyal konut inşa edecek!

Öztürkler Holding Afrika'da sosyal konut inşa edecek!

Öztürkler Holding, Orta Afrika ülkesi Kamerun’da 660 lüks parlamento konutu ve 10 bin sosyal konut inşa edecek. Malzemelerin Türkiye’den yollanacağı projeler için 1 milyar 183 milyon dolar yatırım gerçekleşecek...



Türk işadamlarının yurt dışında özellikle inşaat sektöründe gösterdiği başarı göz dolduruyor. 


Birçok alanda başarıları ile adından söz ettiren Öztürkler Holding başarılarına başarı katan imzayı Afrika'da attı. Orta Afrika ülkeleri arasında stratejik bir geçiş noktası olan Kamerun'un Başkenti Yaounde'de 660 adet Lüks Parlamento Konutu ve devlet çalışanları için 8 farklı bölgede toplam 10.000 adet Sosyal Konut Projesi'nin anlaşması gerçekleştirildi. Öztürkler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk'ün liderliğinde Kamerun'a giden heyet. Çevre ve Şehircilik Bakanı Madame Jean Claude Mbvventchou ile imzalan atmak üzere bir araya geldi. Bir yılı aşkın bir süredir görüşmeleri devam eden projesinin bütçesi 1.183.000.000 dolar (bir milyar yüz seksen üç milyon dolar) değerinde. Yapılacak olan projelerin en büyük özelliği ise. Afrika ülkelerindeki ilk "SOSYAL LOJMAN" projesi olması. 


Kamerun'un Başkenti Yaounde'de 660 adet Lüks Parlamento Konutu ve devlet çalışanları için 8 farklı bölgede 10.000 adet Sosyal Konut Projesi toplam 10 ayrı arazide kategorilere ayrılmış şekilde anahtar teslim olarak tasarlandı. 



ULUSLARARASI ARENADA BAYRAĞIMIZ DALGALANACAK


Öztürkler Holding Yönetim Kumlu Başkanı Yusuf ÖZTÜRK: "Orta Afrika'nın incisi Kamerun'un Başkenti Yaounde'deki konul projemizle ilgili tüm arazi ve yer teslimtkh lerini aldık. Arazilerde zemin etütleri bitmek üzere... Tüm detay projeler, uygulama projeleri onaylandı ve projelerin yapımı aşamasına geçildi. Mühendis kadrolarımız tarafından uzun ve detaylı bir şekilde gerekli tetkikleri gerçekleştirdik ve altyapı çalışmalarını tamamlandık. Yaounde'nin ilk sosyal lojman projesini Öztürkler olarak hayata geçirmekten dolayı mutlu ve gururluyuz. Afrika ile gerçekleştirdiğimiz bu projeler uluslararası arenada bayrağımızın dalgalanmasına vesile olurken aynı zamanda ekonomimize ve inşaat sektörüne de ciddi katkıları bulunuyor. Afrika ülkelerinde üretim olmadığı için kullanılacak olan tüm malzeme ve ekipmanları Türkiye'den tedarik edeceğiz. 


Dolayısıyla ülkemizde konut yapımında kullanılan ürünlerin üreticilerini de bu proje kapsamında Afrika pazarına sokmuş olacağız. Ayrıca iş gücü bakımından büyük bir ivme kazanacağımızı söyleyebiliriz. Projenin bu aşamaya gelişinde çalıştığımız tüm beyaz yakalı personelimiz Türkiye'den. Projenin hızla devam edecek ileriki dönemlerinde daha fazla beyaz yakalı personele ihtiyacımız olacak ve tercihimiz yine ülkemizde yetişmiş uzmanlardan yana olacak." dedi. 


Anayurt 


Geri Dön