18 / 04 / 2024

ÖzÜ-MBA in Real Estate kayıtları başladı!

ÖzÜ-MBA in Real Estate kayıtları başladı!

GYODER, üniversite işbirliklerine bir yenisini daha ekledi. MBA in Real Estate Programı, GYODER ve Özyeğin Üniversitesi(ÖZÜ) işbirliği ile Eylül 2017'de başlıyor.



GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği), sektörün ihtiyaçları doğrultusunda hayata geçen yüksek lisans eğitimi için işbirliklerini artırıyor. Bahçeşehir Üniversitesi’nde 7. dönemine giren ‘MBA in Real Estate’ programına, GYODER işbirliğiyle bir üniversite daha eklendi. Özyeğin Üniversitesi İşletme Enstitüsü’nde yeni açılan İşletme Yüksek Lisans (MBA) programının ilk dönem kayıtları başladı.


‘MBA in Real Estate’ programı, GYODER üyelerinden oluşan deneyimli sektör profesyonellerinin verdiği eğitimler ve akademisyenlerin uygulamaya yönelik derslerinden oluşuyor. Sektörde bir benzeri olmayan ‘MBA in Real Estate’ programından mezun olanlar, Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ve Özyeğin Üniversitesi (ÖZÜ)’nden MBA derecesi almanın yanı sıra, gayrimenkul konusunda uzmanlaşma imkanına da sahip oluyor.


Sektörün eğitim ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz…

Türkiye’de gayrimenkul sektörünün ekonominin lokomotif sektörü olarak stratejik öneme sahip olduğunu vurgulayan GYODER Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin, “Son yıllarda yaşanan ivme ile hızla büyüyen gayrimenkul sektörü, gerek teknik gerekse mali ve idari anlamda ciddi bir dönüşüm geçirdi. Bu süreçte nitelikli insan gücü için gerekli olan pratik ve teorik eğitim ihtiyacı çeşitli şekillerde karşılanmaya çalışıldı. Bu anlamda GYODER olarak, sektörün eğitim ihtiyacını karşılamak için yaptığımız üniversite işbirliği ile MBA programı oluşturulmasını ve sektörün deneyimli mensuplarının programda eğitimci olarak yer almalarını sağladık. Program geçtiğimiz yıl ne mutlu ki ilk mezunlarını verdi. Gelecek yıllarda değişen ihtiyaç ve taleplere göre geliştirebileceğimiz programla, gayrimenkul sektörüne katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.


Özyeğin Üniversitesi’nden çift diploma ve GYODER üyelerine %25 indirim

GYODER ile Özyeğin Üniversitesi İşletme Enstitüsü arasında imzalanan protokol çerçevesinde GYODER üyelerine özel %25 indirim imkanı sunuluyor. Genel MBA programı yanında sektör odaklı uzmanlaşma olanağı sunan MBA in Real Estate programı da mevcut. 10 zorunlu ders ve 9 seçmeli dersten oluşan programda, Özyeğin Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyeleri başta olmak üzere, GYODER eğitmenleri ve sektör uzmanlarından oluşan zengin bir kadro ders veriyor.

“ÖzÜ-MBA in Real Estate” programına kayıtlı öğrenciler;


ICSC John T. Riordian School for Retail Real Estate Professionals ve ÖzÜ Alp Alkaş Perakende ve Gayrimenkul Merkezi’nin sektör profesyonellerine yönelik gerçekleştirdiği “Retail and Real Estate Management” sertifika programlarına ücret ödemeden katılma hakkına sahip oluyor.

Çift diploma anlaşması çerçevesinde ABD’de Wisconsin-Madison Üniversitesi GREM (Global Real Estate Masters) programına katılma hakkına sahip oluyor. Bu programdan başarılı olan öğrenciler 2. diplomalarını alıyor.

15 ay süreli ve eğitim dili İngilizce olan programda, Real Estate (Gayrimenkul) ve Retail (Perakende) alanlarına özel ‘Gayrimenkul Geliştirme ve Proje Finansmanı’, ‘Gayrimenkul Ekonomisi ve Piyasa Analizi’, ‘Değerleme ve Gayrimenkul Yatırımı’, ‘Perakende ve Gayrimenkul Yönetimi’, ‘Perakendenin Temelleri’, ‘Perakende Gayrimenkul Piyasalarında Muhasebe ve Kira Yönetimi’, ‘Gayrimenkul Sermaye Piyasaları’ konulu uzmanlık dersleri bulunuyor.


Dersler, Swissotel Residence Binası Beşiktaş’ta hafta içi üç gün 19.00-22.15 saatleri arasında yapılıyor. 10 zorunlu ve 9 seçmeli dersten oluşan programda, toplam 90 krediyi tamamlamak gerekiyor.


Bahçeşehir Üniversitesi’nden GYODER üyelerine %50 indirim

GYODER ve Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) işbirliği ile Türkiye'de ilk kez 3 yıl önce hayata geçen ve geçtiğimiz yıl ilk mezunlarını veren ‘MBA in Real Estate’ tezsiz yüksek lisans programında istendiği takdirde TEZLİ programına geçiş imkanı ile BAU MBA diplomasına sahip olma imkanı bulunuyor. Sadece GYODER üyelerine özel %50 indirim hakkından yararlanabilmek için öncelikle GYODER’e üyesi olunması ve ön başvuruların GYODER’e yapılması gerekiyor.

‘MBA in Real Estate’ programında öğrencilerin, Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü MBA (İşletme-Türkçe/Tezsiz) programı müfredatı uyarınca üç akademik dönemde toplamda 10 ders ve bir proje dersini başarı ile tamamlaması gerekiyor. Bir dönemde ders başına 42 ders saati ve final sınavı uygulaması ile dersler hafta içi 19.00–22.00 ve Cumartesi günleri 09.30–16.30 saatleri arasında Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde düzenleniyor.

MBA programında ‘Stratejik Liderlik ve Yönetim Becerileri’, ‘Pazarlama Stratejileri ve Pazarlamanın Yeniden Yapılandırılması’, ‘Bütçeleme ve Para Yönetimi’ gibi zorunlu derslerin yanı sıra ‘Gayrimenkul Yatırımı ve Yönetimi’, ‘Gayrimenkul Yatırımlarının Hukuki Boyutu’, ‘Araştırma Yöntemleri Örgütsel Davranış’, ‘Gayrimenkule Dayalı Finansman Yöntemleri’, ‘Gayrimenkulde Vergi Uygulamaları’, ‘Müşteri İlişkileri ve Satış Yönetimi’, ‘Sürdürülebilirlik İletişimi’, ‘Tüketici Davranışları’ ve ‘Proje Yönetimi’ gibi seçmeli dersler de yer alıyor.


BAU - MBA in Real Estate programı

Program hakkında ayrıntılı bilgi ve başvuru koşulları için:

Son başvuru tarihi: 29 Ağustos 2017


Geri Dön