25 / 04 / 2024

Özyazıcı İnşaat Ataköy için 500 milyon TL'den vazgeçti!

Özyazıcı İnşaat Ataköy için 500 milyon TL'den vazgeçti!

Özyazıcı İnşaat'ın Ataköy sahilde inşa edeceği Yalı Marine projesine onay çıktı. 7'den 5 bloğa düşürülen projenin yüzde 85'i de yeşil alana ayrıldı. Firmanın zararı için 500 milyon lira...



Özyazıcı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özyazıcı "500 milyon TL zararım var ama helal olsun" dedi. Özyazıcı İnşaat ve Karadeniz Örme ortaklığının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kararıyla yoğunluğunun azaltılmasına karar verdiği Yalı Marine projesinin yeni ruhsatı onaydan geçti.

7'den 5 bloğa, 24 kattan da 16 kata düşürülen Ataköy'deki projenin yüzde 85'i de yeşil alana ayrıldı, Özyazıcı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özyazıcı, projenin ilk halinin kendisinin de içine sinmediğini belirterek "O yoğunluk orada çirkinlik yaratacaktı. Hepimiz fedakrlık yaptık. Çevre Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi, Bakırköy Belediyesi, Toplu Konut idaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Özyazıcı İnşaat olarak birleşip yeni ruhsatımızı aldık. Bakırköy'e yakışan 288 üniteden oluşacak projemiz için ilk kazmayı vuracağız. 500 milyon TL zararım var ama helal olsun. Proje şimdi proje oldu" dedi.

'VİLLA SAHİPLERİ DE DAİRELERE YÖNELDİ'

Özyazıcı, 18 ayda bitirilmesi planlanan projede dairelerin 5+1 ve 7+1 dubleks olarak tasarlandığını, metrekare fiyatlarının 8 bin 500 TL ile 10 bin TL arasında olacağını kaydetti. Villa sahiplerinin de bu projeden daire satın alacağını öngören Özyazıcı şöyle konuştu: "Şu anda villası olan kişiler, villalarına kendileri bakamıyor, hem masraf oluyor hem de personel çalıştırmak villa sahiplerini zorluyor. Projelere doğru yönelim başladı çünkü projelerde bütün hizmetleri aynı yerde alabilecek."

TOKİ'nin Ataköy sahil şeridindeki arazinin hasılat paylaşımı yöntemiyle satışı için Temmuz 2010'da düzenlediği ihalede en yüksek teklin 447 milyon 150 bin lira ile Özyazıcı inşaat ve Karadeniz Örme Sanayi vermişti.

Fikirtepelileri Nish Adalar'da konuk edebiliriz
İstanbul ve Ankara'da kentsel dönüşüm projeler ile ilgilenen Özyazıcı, Fikirtepelilere Nish Adalar'da konaklama tahahhüdü verdi. Özyazıcı, henüz anlaşmanın sağlanamadığı Fikirtepe'de de kentsel dönüşüm için birlik sağlanması halinde, Nish Adalar projesindeki 300 konutu, anlaşma sağlayacağı kişilere evleri teslim edilene kadar tahsis edebileceğini ifade etti.

Yelda Akgün/Habertürk 


Geri Dön