18 / 04 / 2024

Hüsnü Özyeğin AVM işini büyütüyor!

Hüsnü Özyeğin AVM işini büyütüyor!

AVM zinciri McArthurGlen ile ortaklık yapan Fiba Holding'in patronu Hüsnü Özyeğin, Alemdağ ve Göktürk'e indirimli lüks marka AVM'si açacak. Metro Group ile de görüşmeler sürüyor.



Avrupalı AVM zinciri McArthurGlen ile ortaklık yapan Fiba Holding'in patronu Hüsnü Özyeğin, Alemdağ ve Göktürk'e indirimli lüks marka AVM'si açacak. Özyeğin bir yandan da Metro Group'un AVM'lerini almak için görüşüyor.


Prada, Chanel, Gucci, Armani, Burberry, Versace, Valentino, Mandarina Duck gibi 800'ün üzerinde lüks markanın ürünlerini yüzde 70'e varan oranlarda indirimle satan Avrupa'nın en büyük designer outlet (lüks markaların ürünlerini indirimli satma konsepti) alışveriş merkezi zinciri McArthurGlen ile ortaklık yapan Fiba Holding'in patronu Hüsnü Özyeğin ilk adımı atıyor. 


KONSEPTİ ŞEHİR DIŞINA DA TA ŞIYACA K 


Özyeğin biri Göktürk diğeri de Alemdağ'daki Özyeğin Üniversitesi'nin altında olmak üzere iki designer outlet AVM açmaya hazırlanıyor. AVM'lerin en büyük özelliği ise bilinen çok katlı yapıların aksine tek kattan oluşan mağazaların yer aldığı bir kasabayı andırıyor olması. Fiba Ticari Gayrimenkul Yatırımları CEO'su Yurdaer Kahraman, AVM'lerin yerleri konusunda bilgi vermekten kaçınsa da AVM konseptinin Türkiye'de bir ilk olacağını, konsepti zamanla İstanbul dışına da taşıyacaklarını söyledi. 


YÜKSEK GELİRLİLERİ HEDEF ALDI 


Avrupa'da 8 ülkede 20 designer outleti olan McArthurGlen'in uzmanlığı ve Özyeğin'in perakendedeki tecrübesi ile hayata geçirilecek AVM'lerin seçildiği yerler ise stratejik. İstanbul Erkek Lisesi, Üsküdar Amerikan Koleji gibi pek çok eğitim kurumunun okul açmaya hazırlandığı Alemdağ, öğrenci potansiyeliyle dikkat çeken bir bölge. Hüsnü Özyeğin de bu potansiyelin farkına varıp Özyeğin Üniversitesi'nin çevresinde 400 dönüme büyük bir konut projesi yapacak. Lüks konut projelerinin yükseldiği Göktürk ise yüksek gelirlilerin ikamet ettiği bir bölge. Özyeğin, bu bölgede ikamet eden yüksek gelirlilerin harcama potansiyelini fırsata çevirecek. 


METRO PROPERTİES İLE MASADA


Marks &Spencer, GAP ve Banana Republic'in franchise haklarını elinde bulunduran Fiba Holding, perakende alanındaki gücünü AVM'lerle pekiştirmek için bir yandan yeni AVM inşaatlarına girerken bir yandan da hazır AVM'leri bünyesine katmak üzere harekete geçti. Daha önce Tepe Grubu'nun satışa çıkardığı 4 ildeki M1 Tepe alışveriş merkezlerinin hisselerini alarak dolaylı ortak olduğu Metro Group'un gayrimenkul şirketi Metro Properties bünyesindeki diğer AVM'leri (M1 Adana, M1 Gaziantep, M1 Kartal, M1 Konya, Meydan Merter, Bilkent Center, Antalya StA, İzmit StA) satın almak için de görüşmeler yapan Özyeğin, yaptığı bir açıklamada "Satın almak için kaynaklarımız var. Rahatlıkla satın alımlarda birkaç yıl içinde 1 milyar dolar seviyesine çıkabiliriz" demişti.



Pınar Çelik Nacar / Sabah









Geri Dön