23 / 04 / 2024

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, yerel yönetimlerle çalışıyor!

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, yerel yönetimlerle çalışıyor!

Yaşamla iç içe, yenilikçi ve girişimci eğitim modeli ile topluma hizmet vermek hedefiyle çalışmalarını sürdüren Özyeğin Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katılımıyla, üç ayrı yerel yönetimle güç birliği yapıyor



Yaşamla iç içe, yenilikçi ve girişimci eğitim modeli ile topluma hizmet vermek hedefiyle çalışmalarını sürdüren Özyeğin Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katılımıyla, üç ayrı yerel yönetimle güç birliği yapıyor. Uluslararası Mimarlar Birliği’nin 2016 yılı için açıkladığı ‘Daha İyi Bir Dünya Tasarla’ temasına paralel olarak Gökçeada, Çekmeköy ve Ayvalık Belediyeleri ile ortak çalışmalarına devam ediyor.


Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Hacıhasanoğlu, ‘Daha İyi Bir Dünya Tasarla’ temasının çerçevesinde, yerel yönetimlerle işbirliklerini geliştirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Mimarlığın toplumsal faydası bağlamında, daha iyi bir fiziksel çevrenin oluşturulmasını da amaçladıklarını belirten Prof. Dr. Hacıhasanoğlu, “Bu kapsamda üniversitemizdeki öğretim üyeleri ve öğrencilerimizin katılımıyla, üç ayrı yerel yönetimle yaptığımız işbirlikleriyle, bu amaca hizmet eden çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.


YEREL BELEDİYELERLE EL ELE

Gökçeada Belediyesi’nin desteği ile Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve Özyeğin Üniversitesi İstanbul Tasarım Enstitüsü tarafından üç yıldır Gökçeada Tasarım Çalıştayları yaptıklarını hatırlatan Prof. Dr. Hacıhasanoğlu, “Bu çalışmalar kapsamında yerel zenaatların geliştirilmesi, yerel yapım tekniklerinin sürdürülmesi, yere özgü girişimciliğin desteklenmesi, yerel ekolojik turizm potansiyellerin araştırılması gibi alanlarda çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.


Çekmeköy Belediyesi ve Özyeğin Üniversitesi ortaklığı ile 2016 yılında önemli bir çalışma başlattıklarını belirten Prof. Dr. Hacıhasanoğlu, şu bilgileri verdi: “Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu öğretim üyelerimiz ile Mimarlık Bölümü’nün 110 öğrencisi, Çekmeköy Belediyesi sınırları içindeki dört köyde, günü birlik turizm, sağlık turizmi, rekreasyon, spor işlevli analiz ve sentez, yerleşim gelişimi rehberi hazırlanması konusunda çalışmalar yapıyor.”

AYVALIK’TA TARİHE DOKUNUŞ

Prof. Dr. Hacıhasanoğlu, Ayvalık Belediyesi ile tarihi yapılara yönelik bir proje başlattıklarına da dikkat çekti: “Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi işbirliğiyle, Ayvalık İlçesi içindeki tarihi yapıların rölövelerinin ve restorasyon projelerinin elde edilmesi çalışması da 2016 akademik yılı güz döneminde başladı. Mimari Koruma ve Rölöve dersi kapsamında, Özyeğin’in 60 öğrencisi, Ayvalık’ta tarihi hastane binası da dahil olmak üzere çeşitli tarihi binalar üzerinde çalışacak.”


Yapılan çalışmaların Özyeğin Üniversitesi’nin ‘sektörlerle ve yaşamla iç içe eğitim felsefesi’ doğrultusunda geliştiğini ifade eden Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk ise şöyle devam etti: “Bu çalışmaları 360 derece öğrenci gelişimi yaklaşımımız, öğrencilerimizin sektörleri ve yaşamı, üniversite eğitimleri sırasında tanımaları hedefimiz ve toplumsal fayda üretme misyonumuz kapsamında yapıyoruz. Bu eğitim felsefemizle ‘daha iyi tasarlanmış bir dünya” için katkıda bulunarak öğrencilerimizin dünya ve çevre sorunlarına duyarlı bireyler olmalarını hedefliyoruz. Yerel yönetimlerin ülkemizin kalkınmasındaki rolünü çok önemsiyor, bu bağlamda yerel yönetimlerle sürdürdüğümüz bu çalışmalarda öğrencilerimizi ve akademik kadromuzu gönülden destekliyorum.”


Geri Dön