28 / 03 / 2024

Özyeğin Üniversitesi’ni büyütmek için İBB’ye başvuru yapıldı!

Özyeğin Üniversitesi’ni büyütmek için İBB’ye başvuru yapıldı!

Hüsnü Özyeğin, Çekmeköy Alemdağ’da bulunan Özyeğin Üniversitesi’ni büyütmek için boş olan 12 bin metrekarelik arsasının imarını artırmak için İBB’ye başvurdu.



 Ekonomi Dergisi FORBES’in bu sene açıkladığı rakamlara göre Hüsnü Özyeğin 2.6 milyar dolar servetiyle Türkiye’de ikinci sırada yer aldı. Özyeğin’in Çekmeköy Alemdağ Mahallesi’nde Özyeğin Üniversitesi bulunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sürekli imar artışı talebinde bulunarak üniversitesini sürekli büyütmek isteyen Özyeğin bu sefer baltayı taşa vurdu.


0.40’lık emsal artışı da Özyeğin’i sarmadı!

Üniversitenin 528 ada 5 parsel’de bulunan 12.170,30 m2 yüz ölçüme sahip boş arazisi 1/5000 ölçekli nazım imar planı kapsamında 2015’de konut alanından eğitim alanına alınmıştı. 0.30 olan emsal eğitim alanına alınması ile 0.70 emsale çıkartıldı. Bununla yetinmeyen Özyeğin, bu ayki Büyükşehir Meclisi’nde emsali 0.70’den 1 emsale çıkarmak için yine talepte bulundu.  Yani Özyeğin 0.40’lık artışı beğenmedi. Ancak Büyükşehir’in İmar Komisyonu’ndaki hem CHP’li hem de AK Partili Meclis Üyeleri, ‘Bu kadar da olmaz’ diyerek ret oyu verdi.

 

İmar Komisyonu üyeleri, ‘Yeter artık’ dedi

İmar Komisyonu’nda bulunan hem AK Partili hem de CHP’li meclis üyeleri itiraz gerekçeleri ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

İnceleme neticesinde; üniversite yerleşkesinin bütünlüğünü etkileyen konuyla ilgili itiraz ve çekincelerimiz doğmuştur. Şöyle ki; 13 Mayıs 2015’de İBB tarafından oy çokluğu ile onaylanan İmar Bayındırlık komisyon raporu gereğince 07 emsal ve 6 kat olacak özel eğitim alanı olarak tescil edilmiştir. Dolayısı ile meri bölge plan notları arasında yer almayan bahse konu plan notu uyarınca ilave inşaat alanının kazanılacağını, ayrıca itiraz konusu talep doğrultusunda emsal değerinin E: 1,00 değerine yükseltilmesi halinde kazanılan inşaat alanı daha da artırılarak bölgedeki yapı, hareketli nüfus ve trafik yoğunluğunun artırılmasına sebebiyet verecektir. 17.01.2014 TT 1/1000 ölçekli Alemdağ merkez ve çevresi uygulama imar planlarında ETA alanları E:1.00 olarak tanımlanmış olup aynı lejantla belirlenen bir alana farklı yapılaşma koşullarının getirilmesi uygulama açısından problem yaratacağı gibi hakikatler gözükmektedir. Bahse konu parsel ile komşuluğundaki aynı plan fonksiyonlardaki diğer parsellerle tevhit edilmesinde ve herhangi bir hüküm yer almadığı görüldüğünden bu yönde itiraza konu edilen hususların yerinde olmadığı anlaşılmaktadır.


Komisyon görüşü: Çekmeköy İlçesi, Alemdağ Mahallesi 528 ada 5 parsel sayılı yere ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı tadilatına itiraz incelenmiş olup plan bütünlüğünü bozucu nitelik taşıdığından itiraz komisyonumuzca uygun görülmemiştir.

 

Konuyla ilgili söz alan bağımsız meclis üyesi Hüseyin Sipahi; “Böyle bir talep olamaz, Allah gözünü doyursun” dedi.



Flashaber


Geri Dön