19 / 04 / 2024

Özyılmaz Fındık entegre merkezi kuracak!

Özyılmaz Fındık entegre merkezi kuracak!

Özyılmaz Fındık, fındık ve çikolata sanayiine büyük katkı sağlayacak olan fındık entegre merkezini Samsun'a kazandırmayı planlıyor. İki milyon liralık bir bütçeyle hazırlanan projenin şirketin ihracat rakamlarını da yukarı çekecek...



Özyılmaz Fındık, fındık ve çikolata sanayiine büyük katkı sağlayacak olan fındık entegre merkezini Samsun'a kazandırmayı planlıyor. İki milyon liralık bir bütçeyle hazırlanan projenin şirketin ihracat rakamlarını da yukarıya çekmesi hedefleniyor. Özyılmaz Fındık Yönetim Kurulu Üyesi Selim Yılmaz, "Proje çalışmalarına başladık. İki milyon lira bütçe ayrılan proje, Samsun'un Çarşamba ilçesinde hayata geçeçek. Şu an Samsun'da böyle bir merkez yok. Onun için bu tesis, aynı zamanda bölgeye de hitap edecek. Önümüzdeki yıl inşaat çalışmalarına başlanacakprojeyi, etap etap sürdürmeyi planlıyoruz. Taleplere göre tesisi büyüteceğiz" şeklinde konuştu. İstanbul Ticaret Odası'nın (İSO) "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" 2013 yılı araştırmasında 137 milyon 501 bin liralık üretimden net satışla 176'ncı basamakta bulunduklarını aktaran Selim Yılmaz, "Samsun'da bir ilke imza atarak, bölgeye 'Fındık Entegre Merkezi' kazandırmayı planlıyoruz. Önceki yıl 94 milyon 756 bin liralık net üretimden satışla 359'uncu sıraydık. Geçen yıl yaptığımız sıçrayışla sıralama yükselişine geçtik" dedi. 

"Günde 300 tonluk fındık kırma kapasitesi ile çalışıyoruz" Proje ile ilgili bilgiler vermeye devam eden Selim Yılmaz, "Tesis talepler doğrultusunda büyüyecek. Üreticinin merkeze getirdiği fındık, bu merkezde findik kreması olarak çıkabilecek. Şu an bu fabrikamızın içinde lokal bir merkez kurduk. 

Burada, kuracağımız tesiste üreteceğimiz ürünleri ön çalışmasını gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. 

İlk olarak 1960'lı yıllarda Samsun'un Çarşamba ilçesinde tarım ürünleri alım satımıyla ticaret hayatına aile olarak atıldıklarını ifade eden Selim Özyılmaz, ilk fındık fabrikasmının 1986 yılında kurulduğunu söyledi. 2010 yılında Edirne Uzunköprü'de pirinç fabrikasını kurduklarım bildiren Yılmaz, bunun dışındayine Çarşamba'da hayvancılık alanında hizmet verdiklerini kaydetti. Günde 300 ton fındık kırma kapasitesi ile çalıştıklarını söyleyen Selim Y ılmaz, "Yıllık ihracat hedefimizi, 5 milyon dolardan 10 milyon dolara çıkarmak istiyoruz. Fındıkta kalite durumuna göre stratejik davranmak gerekiyor. Bu yıl randıman düşük ancak kalitenin yüksek oluşundan dolayı ihracat hedefimizi 7 milyon dolar olarak öngördük" açıklamasında bulundu. 


Dünya ek


Geri Dön