27 / 04 / 2024

Özyurtlar İnşaat Bayrampaşa'da rezidans otel inşa edecek!

Özyurtlar İnşaat Bayrampaşa'da rezidans otel inşa edecek!

Özyurtlar İnşaat, önümüzdeki günlerde iki yeni projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Özyurtlar İnşaat'ın yeni projeleri İstanbul'da Bayrampaşa ile Gaziantep'te yapılacak. Proje kapsamında Bayrampaşa'ya yeni bir rezidans otel inşa edecekler..



Bugüne kadar Gardencity, Ntepe, Ntowers, Nmerkez, Özyurtlar Residence ve Nşehir projeleriyle 7 bin aileyi ev sahibi yapan Özyurtlar İnşaat, önümüzdeki günlerde iki yeni projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Özyurtlar İnşaat'ın yeni projeleri İstanbul'da Bayrampaşa ile Gaziantep'te hayata geçecek. Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt yeni projelerini ve sektördeki gelişmeleri değerlendirdi. 


>> Yeni projeleriniz hakkında bilgi verir misiniz? 


2013 yılını dolu dolu geçiriyoruz. Bu yıl üç yeni projeyi satışa sunduk. Önümüzdeki günlerde de iki yeni projeyi daha satışa çıkaracağız. Yeni projelerimiz İstanbul'da Bayrampaşa ile Gaziantep'te hayata geçecek. 


Bayrampaşa Maltepe'de otel-rezidans inşa edeceğiz. Büyük bir otel markasının adını taşıyacak olan projemizin ruhsatını aldık. İnşaatına başlamak üzereyiz. Proje 160 odalı 300 yatak kapasiteli olacak. 

İkinci projemizi memleketim Gaziantep'te gerçekleştireceğiz. Burada içinde ticari üniteleri de olan bir konut projesi yapacağız. Gaziantep projemi bir Alman ortak ve Türkiye'nin en büyük holdinglerinden biri ile geliştireceğiz. Projenin tanıtımını yıl sonu yapmayı planlıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Projemiz Sinpaş'ın Antepia'sından sonra bölgenin en büyük projesi olacak. Yaklaşık 800 bağımsız birimden oluşacak. 


>>2013'ü dolu dolu geçirdiğinizi söylediniz, neler yaptınız? 


Bu yıl N5 Suites, NCity Esenyurt ve NCadde adlarını taşıyan üç projemizi satışa sunduk. N5 Suites, Beylikdüzü'nde otel ve rezidans konseptinde inşa ediliyor. 16 katlı projede 132'si otel odası, 190'ı daire, 1 8'i dükkan olmak üzere toplam 330 bağımsız bölüm bulunuyor. 

132 odalı N5 Suites Otel'de 101 adet 1+0 ve 31 adet de 1+1 daire bulunuyor. Projede yer alan stüdyo daireler 40 metrekare büyüklüğünde. 1+1 dairelerin büyüklüğü ise 75 ve 87 metrekare arasında değişiyor. 

Diğer projelerden farklı olarak her dairede bir de balkon yer alıyor. 

Özellikle Arap yatırımcılardan büyük ilgi gören N5 Suites'in şuana kadar yüzde 30'unu sattık. NCity Esenyurt,  Kiptaş  4. Etap ile Kiptaş 5. Etap'ın yanında bulunan 15 dönümlük arazide inşa ediliyor. 

15 katlı dört bloktan oluşan NCity Esenyurt'ta 448 daire yer alıyor. 

Temmuz ayında satışa çıkan NCity Esenyurt'un şu ana kadar yüzde 60'ını satmış durumdayız. Esenyurt'ta 7 dönüm arazi üzerinde inşa edilen NCadde ise tek blokta 16 kattan oluşuyor. NCadde'de 112 daire bulunuyor. Satışa çıkalı iki ay olmasına rağmen NCadde'nin ise şu ana kadar yüzde 30'luk kısmı satılmış durumda bulunuyor. 


>> Projelerdeki dairelerin fiyatları ile ilgili neler söylersiniz? 


1+0'dan 3+1'e farklı tipte ve büyüklükte dairelerin bulunduğu Nşehir'de dairelerin fiyat aralığı 69 bin lira ile 249 bin lira arasında değişiyor. Ncity Esenyurt'ta 1+1,2+1 ve 3+1 dairelere yer verildi, fiyat aralığı ise 99 bin lira ile 199 bin lira arasında konumlandırıldı. Diğer projelerden farklı olarak her dairede bir de balkonun yer aldığı N5 Suites'te fiyat aralığı 157 bin lira ile 367 bin lira. NCadde'de dairelerin tamamı 1+1 home ofis'lerden oluşuyor. 70 ve 75 metrekare büyüklüğünde 1+1 daireler var. Fiyat aralığı 157 bin lira ile 183 bin lira arasında değişiyor. 


>> Bu yıl teslim ettiğiniz projeler oldu mu? 


Bu yıl yapımına yeni başlanan ve devam eden projelerin yanı sıra hak sahiplerine teslim ettiğimiz projelerimiz de oldu. Bu yıl ilk olarak Ntowers projemizi tamamlayarak konut sahiplerine teslim ettik. Hepinizin de bildiği gibi Esenyurt'ta yaşanan imar probleminden dolayı bu projemizi revize etmek zorunda kaldık. Yeni imar planına göre inşa ettiğimiz Ntovvers'ta şuanda hayat başlamış durumda. Yine imar tadilatı yaptığımız bir diğer projemiz Nmerkez'de ise inşaat tüm hızıyla sürüyor. Bu arada satışını tamamladığımız Özyurtlar Residence'ın inşaatını da bitirmek üzereyiz. Yıl sonuna doğru Özyurtlar Residence'da teslimlere başlayacağız. Esenyurt Nşehir projemiz ise ilk satışa çıktığı andan itibaren büyük ilgi gördü. Bu projenin de satışı da tamamlanmak üzere. 


>> Esenyurt'ta son durum nedir? 


İmar planlarının iptal edilmesinden dolayı bazı projeler yeni planlara göre revize edilmek zorunda kaldı. 

Bu yeni planlara göre projelerde daire kayıpları yaşandı. 

Fakat bu süreç artık bitti ve yeni meri planlarına göre yapılan projeler veya revize edilen projelerde herhangi problem kalmadı. 

>> Peki siz bu sorunun altmdan nasıl kalktınız? 

Esenyurt'taki imar sorunundan dolayı Ntowers ve Nmerkez projelerimizde 1000'den fazla dairenin parasını müşteriye iade ettik. Ntovvers'da 865, Nmerkez'de ise 500 konut revize ettik. Yani yaklaşık 1300 daire revize oldu. Bunlardan 300 tanesini müşteriye farklı katlardan daire vererek telafi ettik. Ama bin tanesinin parasını da iade ettik. 

>> Bundan sonra da Esenyurt'ta projelere devam edecek misiniz? 


Biz yıllardan buyana Esenyurt'ta varız ve olmaya da devam edeceğiz. 

C ve D gelir grubuna proje üretiyoruz. Bu fiyat ve kalitede İstanbul'un başka yerinde proje geliştirmek imkansız. O nedenle Esenyurt'ta yolumuza devam edeceğiz. Esenyurt'un en büyük projesini de biz yapacağız. 


Star Emlak


Geri Dön