26 / 04 / 2024

Özyurtlar İnşaat, 'New York'ta Beş Minare' filmine sponsor oldu

Özyurtlar İnşaat, 'New York'ta Beş Minare' filmine sponsor oldu

Özyurtlar İnşaat, izlenme rekorları kıran Çocuklar Duymasın ve Umut Yolcuları adlı dizilerden sonra, 5 Kasım’da vizyona girecek olan ‘New York'ta Beş Minare’ filmine de sponsor oldu. Filmin yönetmeliğini Mahsun Kı



Bahçeşehir - Boğazköy hattında Tasarımcılar Sitesi, Esenyurt’ta Tasarımcılar İş Merkezi’ni yapan, üç etaptan oluşan Gardencity projesini hayata geçiren, Ntepe Evleri ve yapımı süren Ntowers’la inşaat sektöründe iyi bir yer edinen Özyurtlar İnşaat, sanata verdiği destekle dikkat çekiyor. Özyurtlar İnşaat, atv ve Star TV ekranlarında yer alan ve izlenme rekorları kıran Çocuklar Duymasın ve Umut Yolcuları adlı dizilerden sonra, 5 Kasım’da vizyona girecek ‘New York'ta Beş Minare’ filmine de sponsor oldu. Sanata ve sanatçılara verdikleri desteğin önümüzdeki dönemde de süreceğini söyleyen Özyurtlar İnşaat Grubu Başkanı Tamer Özyurt, “Kalitesine inandığımız projelerin her zaman yanında olacağız” dedi.
 
Üç şehirde çekildi
Hikayesini ve senaryosunu yazan Mahsun Kırmızıgül'ün yönettiği New York'ta Beş Minare filmi İstanbul, New York ve Bitlis üçgeninde çekildi. Filmin kadrosunda Mahsun Kırmızıgül, Haluk Bilginer, Mustafa Sandal, Engin Altan Düzyatan, Zafer Ergin, Ali Sürmeli, Salih Kalyon, Murat Ünalmış, Hüseyin Danyal, Eşref Kolçak, Suna Selen, Yüksel Arıcı ve Ümit Okur'un yanı sıra yabancı oyuncular da yer aldı. Filmde, ‘Cehennem Silahı’ adlı filmle ünlenen Danny Glover, ‘Yüz Yüze’ filminde rol alan Gina Gershon, ‘Terminatör’ filminin ünlü robotu Robert Patrick'in yanı sıra Justine Cotsonas, Laine Rettmer, Bob Arı, Hisham Tawfio, James Chen ve Sharrieff Pugh kamera karşısına geçti.

900 salonda gösterilecek
Türkiye'de 5 Kasım’da 900 salonda vizyona girecek filmin konusu özetle şöyle:
"Kırmızı bültenle aranan radikal dinci bir örgütün lideri 'Deccal' kod adlı suçlunun Amerika'da yakalandığı bilgisi gelir. Onu teslim almak için teşkilatın en başarılı iki polisi Amerika'ya suçluyu teslim almaya giderler. Bundan sonrası kolay gibi görünür ama hiç bir şey göründüğü gibi değildir. İstanbul, New York, Bitlis üçgeninde geçen hikaye, yakın dönemin Türkiye'sini sorgularken, 11 Eylül sonrası Amerika ve dünyada yaşanan 'İslam paranoyasının’ altını çiziyor." 


Geri Dön