26 / 04 / 2024

Özyurtlar İnşaat'tan 2 yeni proje!

Özyurtlar İnşaat'tan 2 yeni proje!

Tamer Özyurt, konuttan 150 milyon TL ve dükkanlardan ise 45 milyon TL olmak üzere toplam 195 milyon TL ciro elde ettiklerini söyledi



2009 yılında Esenyurt'ta satışa çıkardığı Gardencity ve NTepe projeleriyle 1.200 konut ve 100 dükkan sattıklarını hatırlatan Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, konuttan 150 milyon TL ve dükkanlardan ise 45 milyon TL olmak üzere toplam 195 milyon TL ciro elde ettiklerini söyledi.

2010'un ilk projesini en geç Nisan ayında piyasaya çıkaracaklarını kaydeden Özyurt, "50 bin metrekarelik arsayı aldık. 2 bin konut inşa edeceğiz. 1 oda 1 salon ile 3 oda 1 salon arasında değişen 20 kata kadar yükselen binalar yapacağız. Ayrıca bu projemizde 200 metrekare alanlı 50 civarında villa yapacağız. Ortalama 300 bin TL'den satacağız. Orta sınıfı daire fiyatına villa ile tanıştıracağız" dedi.

2 bin konuttan 200 milyon dolar ciro beklediklerini kaydeden Tamer Özyurt, projede yer alacak 60 dükkandan da 30 milyon doların üzerinde ciro beklediklerini ifade etti.

İkinci projeyi ise Haramidere'de yapacaklarını anlatan Özyurt, "35 bin metrekarelik arsanın bir kısmını aldık. Kalan kısmında Gülle Tekstil ile ortak iş yapacağız. Ortaklığımız kat karşılığı mı olacak, hasılat paylaşımı ile mi olacak henüz belli değil. 32 katlı 7 kuleden oluşacak projede 1.500 konut yer alacak. Projenin satış bedeli 150 milyon dolar civarında" dedi.

Stüdyo dairelere itibar etmediklerini vurgulayan Tamer Özyurt konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Stüdyo daireler bizim aile ve insan tipimize pek uygun değil. Stüdyo işinin patlayacağını düşünüyorum. Bunun için yaptığımız projelerde asla stüdyo daireler yer vermiyoruz. Ayrıca 1 oda 1 salon da olsa küçük daireden kaçınıyoruz. İnsanlar para vermişken biraz büyük 1+1'leri hak ediyor. Gardencity projemizin 1. etabında 1 yıl önce 50 bin TL'ye sattığımız evler şimdi 80 bin TL. Gardencity 2'de 57 bin TL'ye sattığımız evler yine 80 bin TL'den satılıyor. NTepe'de Aralık'ta 57 bin TL'ye sattığımız evlerin şimdiki fiyatı 77 bin TL. Demek ki metrekarelerin çözümleri ve projelerin metrekare bazındaki fiyatı mantıklı ki bu kadar prim yapıyor"

2010'da yapacakları en önemli işin gurbetçilere ev satmak olduğunu vurgulayan Özyurt, "2009'da ciromuzun 10 milyon dolarlık kısmını gurbetçilere ev satarak yaptık. 2010'da bu pazara yoğunlaşmayı düşünüyoruz. Almanya'da Stutgart'ta ve Hollanda'da Roterdam'da satış ofisleri açacağız. Orada yaşayan vatandaşlarımıza uygun fiyatla ev satacağız. Bir sonraki aşamada ise Avusturya'da ofis açacağız. Avusturya satışlarımızı Viyana'dan satacağız. Hedefimiz ciromuzun üçte birini yurtdışında yapmak. Bunu başarırsak ülkemize döviz getirmiş olacağız. Bunun mutluluğu bize yeter" dedi.

İnşaatta çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini kaydeden Tamer Özyurt tüm projelerde erken teslim hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Ciro açısından 1 yılda sektörün ilk 5 şirketi arasına girmelerinin sırrını Tamer Özyurt şu şekilde anlattı: "Bizim hedef kitlemiz bankaların kredi vermediği müşterilere. Bankalar kredi kartı veya ödenmeyen çek ve senetler nedeniyle kredi kullandıramıyor. Biz senetle satış yapabiliyoruz. Ayrıca kredilerde komisyon, dosya masrafı gibi nedenlerle her kredide 3-5 bin TL kesinti yapıyor. İşin astarı yüzünden pahalıya geliyor. Biz ise ödeme yükü azalmadan tapu vermiyoruz. Konutun yüzde 20-25'ini peşin alıyoruz. Kalan kısım için senet alıyoruz. Bizim tüketiciler konut borcuna sadık. Evi alabilmek için borcu aksatmıyor"
Tebernüş Kireçci

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Viyana ve Roterdam'daki Türklere konut satacak

Özyurtlar'ın piyasanın cirodaki 5 güçlü ismi arasına girmek için uygulayacağı ana stratejiler arasında yurtdışında ofis kurup gurbetçilere konut satmak da yer alıyor

Geçen yıl adını Gardencity ve NTepe projeleriyle duyuran ve her 2 projeden toplam 250 milyon dolar ciro elde eden Özyurtlar, 2010'da iki yeni projeye başlayacak. Bu projelerin önemli bir bölümünde de gurbetçilere satış yapmayı ana strateji olarak benimseyen şirket, bu doğrultuda Almanya, Hollanda ve Avusturya'da satış ofisleri açıyor. Şirketin bir başka ana hedefi ise emlak dünyasının cirodaki ilk 5 ismi arasına girmek.
Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, 2010'da yapacakları en önemli işin gurbetçilere ev satmak olacağını vurguladı. 2009'da da cirolarının 10 milyon dolarlık kısmını gurbetçilere ev satarak yaptıklarını belirten Özyurt, 2010'da bu pazara yoğunlaşmayı düşündüklerini söyledi. Özyurt, planlarını şu sözlerle açıkladı: "Almanya'da Stutgart'ta ve Hollanda'da Roterdam'da satış ofisleri açacağız. Orada yaşayan vatandaşlarımıza uygun fiyatla ev satacağız. Bir sonraki aşama ise Avusturya'daViyana'da ofis açmak. Hedefimiz ciromuzun üçte birini yurtdışında yapmak" dedi.

Hedefimiz kredi verilmeyenler
Ciro açısından 1 yılda sektörün ilk 5 şirketi arasına girmeyi planladıklarını bildiren Özyurt, gurbetçi müşteriler kadar bankaların kredi vermediği müşterilere de yoğunlaşacaklarını belirterek, şöyle konuştu:"Banka kredilerinde bazen işin astarı, yüzünden pahalıya geliyor. Biz ise ödeme yükü azalmadan tapu vermiyoruz. Konutun yüzde 20-25'ini peşin alıyoruz. Kalan kısım için senet alıyoruz. İnsanlarımız evini alabilmek için borcu aksatmıyor."

2010'da iki proje
Bu yıl yaşama geçirecekleri projeler hakkında açıklama yapan Tamer Özyurt, 2 projeye hayat vereceklerini belirtti. Özyurt, bunlardan ilkinin Esenyurt'un merkezinde 50 bin metrekare arsa üzerinde 2 bin konut olarak inşa edeceklerini belirtti. Bu projede 200 metrekare büyüklükte 50 civarında villa yapmayı planladıklarını bildiren Özyurt, "Ortalama 300 bin TL'den satacığız. Amacımız, orta sınıfı daire fiyatına villa ile tanıştırmak. Projeden beklediğimiz ciro ise 230 milyon dolar civarında" dedi.
İkinci projeyi de Esenyurt Haramidere'de yapacaklarını kaydeden Özyurt, 35 bin metrekarelik arsada 32 katlı 7 kule ve 1.500 konuttan oluşacak projede Gülle Tekstil ile ortalık yapacaklarını ifade ederek, bekledikleri ciroyu ise 150 milyon dolar olarak belirtti.
Tebernüş Kireçci


Geri Dön