26 / 04 / 2024

PAB Mimari'ye 2012'nin En Başarılı Emlak Yatırımları'ndan 2 ödül!

PAB Mimari'ye 2012'nin En Başarılı Emlak Yatırımları'ndan 2 ödül!

“2012 Yılı Türkiye’nin En Başarılı Emlak Yatırımları”nda PAB Mimari Tasarım’ın tasarladığı Niğde Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri Fakültesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Morfoloji Binası üç ödülden ikisinin sahipleri oldu



Capital ve Ekonomist dergilerinin düzenlediği “2012 Yılı Türkiye’nin En Başarılı Emlak Yatırımları”nda PAB Mimari Tasarım’ın tasarladığı Niğde Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası, Eğitim Yapıları kategorisinde verilen üç ödülden ikisinin sahipleri oldu.

Niğde Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’nin yatırımcısı Doğuş Grubu’nun ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’nın işvereni Üniversite Rektörlüğü’nün 30 Ocak akşamı Grand Hyatt Oteli’nde düzenlenen törenle ödül aldığı yarışmada eğitim yapıları, alternatif gayrimenkul yatırımları olarak öne çıktı.


PAB Mimari Tasarım, eğitim yapılarındaki mekansal kalite ve kurgunun doğrudan eğitim vizyonunu şekillendirdiğinin farkında olarak, yapının kendisinin bir eğitim aracı olduğu bilinciyle projelerini tasarlıyor. Bu nedenle, eğitim yapılarının gayrimenkul sektörü içinde bir gündem oluşturabilmesinin sadece mimari bir başarı değil, uzun vadede toplumsal faydaları olacak bir adım olması ödülleri daha da anlamlı kılıyor. PAB Mimari Tasarım, eğitim yapılarının mekansal kalitelerini sadece mimarlık ortamında değil, günümüz çağdaş eğitim gereksinimleri doğrultusunda tartışmaya devam edecek.  


Geri Dön