18 / 04 / 2024

Pagi'den İkitelli'ye Marriott, Çeşme'ye Bvlgari!

Pagi'den İkitelli'ye Marriott, Çeşme'ye Bvlgari!

İkitelli'de iş çevrelerine hitap eden ‘Marriott by Courtyard' otelini açan şirket, Marmaris'e bir marina ve Çeşme'ye de bir termal otel yapma hazırlığında



Tekstil sektöründe 26 yıldır faaliyet gösteren ve ihracat ağırlıklı çalışan Pagi, turizme hızlı bir giriş yaptı. İkitelli'de iş çevrelerine hitap eden ‘Marriott by Courtyard' otelini açan şirket, Marmaris'e bir marina ve Çeşme'ye de bir termal otel yapma hazırlığında. Çeşme için Marriott'un lüks otel markası Bulgari ile görüşmeler ise sürüyor.

En lüks İtalyan markalarından olan Bulgari, adını Yunan kökenli kurucusu Sotirio Bulgari'den alıyor. Şirketin adı, eski Roma stilini yansıtarak BVLGARI diye yazılıyor. Bulgari, otelcilikte Marriott'la ortak hareket ediyor.
Pagi'nin ortaklarından Cevat Karahasanoğlu, Türkiye'de artık tekstil sektörünün altın devrinin kapandığını, yeni yatırım alanı olarak turizmi seçtiklerini söyledi.

Karahasanoğlu yeni yatırımlar ve projelerle ilgili olarak şunları anlattı:
“Biz bütün işlere sıfırdan başladık. Tekstil sektörüne 1983'te girdik. Türkiye o dönemde yeni yeni dışa açılıyordu. Tekstil de en güzel çağını yaşıyordu. Avrupa ve ABD'nin ünlü markalarına üretim yaparak büyüdük. Şimdi ise tekstilin Türkiye'de altın devrini kapattığını görüyoruz. Biz de tekstilin yanında turizmle ilgilenmeye başladık.
Türkiye'de şehir otelciliğinin önü açık. İkitelli'de arsamız vardı. Marriott'la 20 yıllığına anlaşarak ‘Marriott by Courtyard İstanbul' otelini açtık. 29 Mayıs'ta sessiz sedasız faaliyete geçtik. Ancak resmi açılış eylülde olacak. İş kesimine hitap eden otelimizde 264 oda ve 7 toplantı salonu var. 1 yılda yüzde 70 doluluk hedefliyoruz.”

Marina da yolda
Cevat Karahasanoğlu, diğer turizm projeleri için ise şunları söyledi:
“Marmaris'te bir marina arazimiz var. İmar çalışması sürüyor. İzin alındığı an bir yat marinası inşaatına başlamak istiyoruz.
Çeşme Ilıca'daki 60 dönüm arazimizde de termal turizm yapmayı hedefliyoruz. Burası için Marriott'un lüks otel markası Bulgari'yle görüşmelerimiz oldu. Dünyada 2 Bulgari oteli var. (Milano ve Bali.) Gelip araziyi bir daha görecekler. Daha sonra karar verilecek. Burayı da seneye açmak istiyoruz.”
Serkan Arman/Milliyet


Geri Dön