19 / 04 / 2024

Pakistan Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi açıldı!

Pakistan Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi açıldı!

Pakistan’da Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi’nin resmi açılışı yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi açılış törenine uydu bağlantısıyla katıldı. Pencap Eyaleti Başbakanı Şerif: "Bu kurum bölgedeki en modern ve en iyi hastane" dedi.



Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Pakistan’ın Pencap eyaletinde yaptırılan Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi'nin resmi açılışı için tören düzenlendi.


Törene Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, TİKA Pakistan  Koordinatörü Mustafa Giray Tezel ve çok sayıda davetli katıldı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da uydu bağlantısıyla katıldığı açılış töreninde konuşma yapan Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif, iki ülke arasındaki dostluğa vurgu yaptı. 


Şahbaz Şerif, Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi’nin bölgedeki en modern ve en iyi hastane olduğunu söyledi. Şerif, Pakistan halkının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı en yakın zamanda Pakistan’da misafir etmek istediğini belirtti ve Erdoğan’ı Pakistan’a davet etti.


Pakistan'da 2010 yılında meydana gelen sel felaketinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine TİKA, Pencap eyaletinin Muzaffargarh şehrinde modern bir hastane inşa etti.


Pakistan halkının isteği üzerine Pakistan Sağlık Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adının verildiği hastanede genel cerrahi, ortopedi, kadın doğum, çocuk, dahiliye, göz, nöroloji, ağız ve diş sağlığı, kulak burun boğaz klinikleri ile kan bankası ve yoğun bakım birimleri bulunuyor. Hastane, 90 yatak kapasitesi ile ücretsiz hizmet sunuyor.


Geçen yıl 27 Haziran'dan itibaren hizmet vermeye başlayan hastanede günde 700'den fazla hasta hizmet alabiliyor.


AA


Geri Dön