24 / 04 / 2024

Pakistanın 6 değişik bölgesinde 600 konut yapılacak!

Pakistanın 6 değişik bölgesinde 600 konut yapılacak!

İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Pakistan’ın 6 değişik bölgesinde kurulacak 600 konutluk "İKT Köyü" projesinin Pencab eyaletindeki Khan köyünde bulunan 100 konutluk ilk etabının başlangı



İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Pakistan’ın 6 değişik bölgesinde kurulacak 600 konutluk "İKT Köyü" projesinin Pencab eyaletindeki Khan köyünde bulunan 100 konutluk ilk etabının başlangıç törenine katıldı.
İslamabad Marriott Otel’de yapılan törene Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani, üst düzeyli devlet yetkilileri ve hayırseverlerden oluşan büyük bir grup katıldı.
        
İlk etap 100 konutluk proje, büyük bir kısmı İKT ve kurumları çalışanlarının bağışları olmak üzere, Kamerun ve Guyana’dan gelen yardımlarla kurulacak.
        
İhsanoğlu, törende yaptığı konuşmada geçen yılki sel felaketinde büyük zarar gören Pakistan halkına yapılan yardımlarda İKT;nin büyük katkıları olduğunu belirtti. Selden etkilenen bölgelerde yapılacak İKT köylerinde oturacak felaketzedelerden birkaçının da katıldığı törende Genel Sekreter İhsanoğlu;nun, İslam dünyasının bu felakete hızlı ve yeterli yardımı yapmasında oynadığı lider rol övüldü.
        
Bilindiği üzere ülkede yaşanan büyük yıkımın ardından Genel Sekreter, sonuncusu İslamabad;da olmak üzere birçok toplantı düzenlemiş ve bölgeye yardımda öncü rol oynamıştı. Bu yoğun çalışmaların bir sonucu olarak İslam ülkeleri, sivil toplum kuruluşları ve yardım derneklerinden 680 milyon doları tamamlanmış toplam bir milyar dolarlık ayni ve nakdi yardım sözü verilmişti.Selin hemen ardından ayni ve nakdi olmak üzere Suudi Arabistan krallığı 250 milyon dolar, Türkiye 200 milyon dolar ve İran 100 milyon dolarlık yardımda bulunmuştu.

İKT’NİN İLK İNSANİ YARDIM ELÇİSİ: ABRARUL HAK
        
Marriott Otel’de yapılan törende ayrıca Genel Sekreter İhsanoğlu,Pakistanlı ünlü müzisyen Abrarul Hak;a “İKT İnsani Yardım Elçisi" unvanını verdi.Abrarul Hak;a, selden sonra yardım faaliyetlerinde göstermiş olduğu olağanüstü çabalar ve sayısız bağışları sebebiyle verilen bu ünvan İKT tarihinde nilk kez takdim edildi. Ülke çapında yaptığı yardım faaliyetlerini şimdi bu unvan ile uluslararası boyuta taşıyacak olan Abrarul Hak, verilen unvanın, tüm hayatı boyunca hayalini kurduğu büyük bir sorumluluk olduğunu ifade etti.
AA          


Geri Dön