19 / 04 / 2024

Paksoylar Apartmanı'nda icradan satılık 3 konut 2 daire!

Paksoylar Apartmanı'nda icradan satılık 3 konut 2 daire!

Büyükçekmece 1. İcra Dairesi, İstanbul İli, Büyükçekmece İlçesi, Mimar Sinan Köyü, 680 ada, 1 parselde yer alan Paksoylar Apartmanı içerisindeki 1, 2, 3, 5 ve 9 nolu bağımsız bölümleri satışa sunuyor 



Büyükçekmece 1. İcra Dairesi tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. BÜYÜKÇEKMECE 1. İCRA DAİRESİ'NDEN GAYRİMENKUL ARTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2010/1880 Talimat

Satılmasına karar verilen gayrimenkullerin cinsi, kıymeti, adedi, evsafı:

Tapu Kayıtları: Satış konusu taşınmazlar istanbul İli, Büyükçekmece ilçesi, Mimar Sinan Köyü, 680 ada, 1 parsel sayılı 12/244 arsa paylı 1. Kat 3 nolu bağımsız bölümün, 12/244 arsa paylı 1. Kat 5 nolu bağımsız bölümün, 16/244 arsa paylı 2. Kat 9 nolu bağımsız bölümün, 78/244 arsa paylı 1. Bodrum Kat 1 nolu bağımsız bölüm niteliğindeki dükkan ile 78/244 arsa paylı Zemin Kat 2 nolu bağımsız bölüm niteliğindeki dükkanın tamamıdır.

Taşınmazların Halihazır Durumları: Satış konusu taşınmazlar İstanbul İli, Büyükçekmece ilçesi, Mimar Sinan Köyü, 680 ada, 1 parsel üzerindeki yapıda kat irtifaklı 1, 2, 3, 5 ve 9 nolu bağımsız bölümlerdir. Adres olarak da Büyükçekmece ilçesi, Mimar Sinan mahalle¬si, İnönü caddesi ile Barbaros Sokağa cepheli Paksoylar Apartmanı No:11-11/A adresinde yer almaktadırlar. Ana yapı betonarme karkas tarzda inşa edilmiştir. Bitişik nizam 2 bloktan oluşmaktadır. Yapılar; Bodrum + Zemin + 3 normal katlı ve 9 ( 7 daire + 2 dükkan nitelikli) bağımsız bölümlüdür. Doğalgaz yakıtlı ısınma sistemi mevcuttur. Yapının bodrum katı sığınak + otopark + zemin katı dükkan (1 nolu bağımsız bölüm), 1. normal katı dükkan ( 2 nolu bağımsız bölüm), 2. normal katı daire ( 4 adet bağışız bölüm) ve 3. normal katı ( 3 adet bağışız bölüm) daire niteliklidir. Ana bina giriş kapısı mevcuttur. Bodrum katında kapalı otopark imkanı mevcuttur. Yapının dış cephe kaplaması ve çatı kaplaması mevcuttur.

Satış konusu 1 nolu bağımsız bölüm tapu kaydında zemin kat seviyeli olup inönü caddesine cephe kalmaktadır. 1 nolu bağımsız bölüm kat irtifakına esas mimari projesinde brüt 341 m2 alanlı, net 269 m2 alanlıdır. Zemin kaplaması ve ince işçiliklerinde %10 seviyede noksan imalat söz konusudur, iç kısım sıvalıdır. Dış cephe doğramaları camlı camekanlıdır.

Satış konusu 2 nolu bağımsız bölüm mimarı projesinde 1. normal kat seviyesinde olmakla beraber zeminde kot farkından dolayı zemin kat görünümünde ve Barbaros sokak cephelidir. 2 nolu bağımsız bölüm kat irtifakına esas mimari projesinde brüt 341 m2 alanlı, net 269 m2 alanlıdır. Zemin kaplaması ve ince işçiliklerinde %10 seviyede noksan imalat söz konusudur, iç kısım sıvalıdır. Dış cephe doğramaları camlı camekanlıdır

Satış konusu 3 nolu bağımsız bölüm mimarı projesinde 2. normal kat seviyesindedir. Barbaros sokak manzaralıdır. Daire kapısı çelik kapı olup keşif itibariyle kapalı olması nedeniyle 5 nolu bağımsız bölüm emsal olarak incelenmiştir. Mimari projesinde konut nitelikli daire plan olarak; L şeklinde hol, 2 oda, 1 salon, mutfak, banyo, wc tarzda tasarlanmıştır. Kat irtifakına esas mimari projesinde brüt 79.60 m2 alanlı, net 66,80 m2 alanlıdır. Islak alanları zemin ve duvarları seramik/fayans , tavanları plastik boya, salon ve oda zeminleri laminat parke, oda ve salon duvarları su bazlı boyalıdır. İç mekan kapıları pres kapılı, dış cephe doğramaları PVC malzemelidir. Sıhhi tesisat vitrifiye ve armatürleri ile elektrik tesisatı anahtar, priz ve aparatları mevcuttur. Mutfak tezgahı alt ve üst dolapları mevcuttur, ikinci sınıf malzeme ve işçilikle inşa edilmiştir. (Beyana göre ve 5 nolu bağımsız bölüm emsal alındığında)

Satış konusu 5 nolu bağımsız bölüm mimarı projesinde 2. normal kat seviyesindedir, İnönü caddesi manzaralıdır. Daire kapısı çelik kapılıdır. Mimari projesinde konut nitelikli daire plan olarak; L şeklinde hol, 1 oda, 1 salon, 1 yatak nişi, mutfak, banyo, wc tarz-, da tasarlanmıştır. Kat irtifakına esas mimari projesinde brüt 82.80 m2 alanlı, net 70,70 m2 alanlıdır. Islak alanları zemin ve duvarları seramik/fayans, tavanları plastik boya , salon ve oda zeminleri laminat parke, oda ve salon duvarları su bazlı boyalıdır, iç mekan kapıları pres kapılı, dış cephe doğramaları PVC malzemelidir. Sıhhi tesisat vitrifiye ve armatürleri ile elektrik tesisatı anahtar, priz ve aparatları mevcuttur. Mutfak tezgahı alt ve üst dolapları mevcuttur. İkinci sınıf malzeme ve işçilikle inşa edilmiştir. Satış konusu 9 nolu bağımsız bölüm mimarı projesinde 3. normal kat seviyesindedir. İnönü caddesi manzaralıdır. Daire kapısı çelik kapı olup keşif itibariyle kapalı olması nedeniyle 5 nolu bağımsız bölüm emsal olarak incelenmiştir. Mimari projesinde konut nitelikli daire plan olarak; giriş holü, salon, 1 yatak nişi + yüklük, mutfak, banyo, wc tarzda tasarlanmıştır. Kat irtifakına esas mimari projesinde brüt 78.00 m2 alanlı, net 62,10 m2 alanlıdır. Islak alanları zemin ve duvarları seramik/fayans , tavanları plastik boya, salon ve oda zeminleri laminat parke, oda ve salon duvarları su bazlı boyalıdır, iç mekan kapıları pres kapılı, dış cephe doğramaları PVC malzemelidir. Sıhhi tesisat vitrifiye ve armatürleri ile elektrik tesisatı anahtar, priz ve aparatları mevcuttur. Mutfak tezgahı alt ve üst dolapları mevcuttur, ikinci sınıf malzeme ve işçilikle inşa edilmiştir. (Beyana göre ve 5 nolu bağımsız bölüm emsal alındığında) 1 sayılı parsel köşe başı parseldir. Parselin üç cephesi yol, bir cephesi bitişik nizamdır. Mimar Sinan Merkez Mahallesinin tercih edilen bir bölgede, çarşı yakınında yer almaktadır. Parsel çevresinde yollar asfalt kaplı ve yaya kaldırımları beton blok katları dükkan üst katları işyeri ve alanları vardır. Parselin çevresindeki yollar sert zeminle kaplı olup önünde toplu taşıma durağı mevcuttur. Parsel hertürlü kamu, hizmetlerinden yararlanmaktadır. Çarşı ve pazara yakın konumludur. Ulaşım imkanları çok yönlüdür. Toplu taşıma araçları kullanım imkanı mevcuttur. Taşınmaz çevresinde benzer türde yapılaşmalar mevcuttur. Büyükçekmece ek hizmet binasına yaklaşık 50 metre mesafededir. Teknik alt yapı sorunu mevcut değildir. Yakın mesafede yaklaşık 200 metrede cami mevcuttur. Devlet Karayoluna yaklaşık 300 metre mesafededir. Yakın mesafede futbol sahası mecuttur.

İmar Durumları: Dosya mevcut Büyükçekmece Belediye Başkanlığının 29.03.2010 tarih ve 256597 sayılı yazılarındaki imar durum bilgisine göre; Büyükçekmece ilçesi, Mimar Sinan Merkez mahallesi 680 ada 1 parsel sayılı taşınmaz 1/1000 ölçekli 05.10.2000 tasdik tarihli Mimar Sinan revizyon imar planında bitişik nizam Hmax: 12.50 mt (4 Kat) ticaret alanında kaldığı belirtilmektedir. Taşınmazların Muhammen Bedelleri: Büyükçekmece 1. İcra Hukuk Hakimliği'nin 2010/960 Esas ve 2011/82 Karar sayılı Kararı gereği satışa esas olmak üzere satış konusu taşınmazlardan 1 nolu bağımsız bölümün tamamına 375,000.00-TL (Üçyüzyetmişbeşbin-TL), 2 nolu bağımsız bölümün tamamına 285,000.00-TL (ikiyüzseksenbeşbin-TL) 3 nolu bağımsız bölümün tamamına 75,000.00-TL (Yetmişbeşbin-TL), 5 nolu bağımsız bölümün tamamına 75,000.00-TL (Yetmişbeşbin-TL) 9 nolu bağımsız bölümün tamamına 80,000.00-TL (Seksenbin-TL) değer takdir edilmiştir.

Satış Şartları
1-Taşınmazların birinci satışı;
-1 nolu bağımsız bölüm 05/08/2011 CUMA günü Saat 10:20 'den 10:30a kadar
-2 nolu bağımsız bölüm 05/08/2011 CUMA günü Saat 10:40 'dan 10:50'e kadar
-3 nolu bağımsız bölüm 05/08/2011 CUMA günü Saat 11:00'dan 11:10'a kadar
-5 nolu bağımsız bölüm 05/08/2011 CUMA günü Saat 11:20'den 11:30'a kadar
-9 nolu bağımsız bölüm 05/08/2011 CUMA günü Saat 11:40 'dan 11:50'e kadar

Büyükçekmece 1. İcra Müdürlüğü'nde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin %60'ni ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 15/08/2011 PAZARTESİ günü aynı yer ve saatlerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2 - Artırmaya iştirak edeceklerin, taşınmazın tahmin edilen kıymetinin % 20'si nispetinde Türk Lirası pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın kesin ve süresiz teminat mektubunu vermeleri lzımdır. Türk Lirası dışındaki paralar ve başkaca teminat kabul edilmez. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere kendisine mehil verilebilir, ihale damga resmi, Katma Değer Vergisi ve tapu harç ve masrafları 1/2 si alıcıya aittir. Birikmiş vergiler, tellaliye ve tapu harç ve masrafları 1/2 si satış bedelinden ödenir.

3 -Taşınmazı satın alanlar ihaleye alacağa mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydı ile ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile satış bedelini derhal veya 130.maddeye göre verilen mühlet içerisinde nakden ödemek zorundadır.

4 - ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.) bu taşınmaz üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

5 - İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

6 - Şartname, iln tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

7- Satış ilanı borçlu ve tüm ilgililere gönderilmiş olup, IİK.127 madde gereğince tapuda adresi kayıtlı olmayan alakadarların dosyada bilinen adreslerine gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde işbu satış ilanı borçlu ve tüm ilgililere ilanen tebliğ yerine kaim olmak üzere ilan olunur.

8 - Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacak¬ları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/1880 Talimat sayılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 15.06.2011 (İİK126) (*)llgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
Yönetmelik Örnek No: 27

Büyükçekmece 1. İcra Dairesi tarafından verilen ilanı görmek için tıklayınız

Büyükçekmece 1. İcra Dairesi tarafından verilen ilan devamı için tıklayınız


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com


Geri Dön