28 / 03 / 2024

Paladyum Beytepe Ankara’nın ilk çevreci konut kulesi!

Paladyum Beytepe Ankara’nın ilk çevreci konut kulesi!

Başkent Ankara’ nın ilk çevreci konut kulesi olarak dikkatleri çeken Paladyum Beytepe' nin satış başarısında en önemli etkenin çevreye duyarlı alt yapı çalışmaları olduğu belirtildi...



Başkent Ankara’nın ilk çevreci konut kulesi olarak dikkatleri çeken Paladyum Beytepe'nin satış başarısında en önemli etkenin çevreye duyarlı alt yapı çalışmaları olduğu belirtildi.


Küresel ısınma çevre gündeminin üst sıralarında yer almaya devam ederken, herkes üzerine düşeni yaparak doğayı koruma yönünde önlemler almaya çalışıyor.


Üst düzeyde karbondioksit salınımı nedeniyle küresel ısınma sorununun başlıca kaynaklarından olan inşaat sektöründeki bilinçli temsilciler de doğayı korumaya yönelik çevreci tedbirleriyle dikkati çekiyor.


Sektördeki bu çalışmalar konut almak isteyenlerin de tercihlerinde etkili olmaya başladı. Ankara’nın ilk çevreci konut kulesi olarak öne çıkan Paladyum Beytepe, doğayı koruma duyarlılığına sahip projelerden biri olarak çok sayıda firmaya örnek oldu.


Projeyi hayata geçiren Uzaltaş AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında yaptığı açıklamada, gelecek kuşaklara temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak adına inşaat sektörüne büyük görevler düştüğünü kaydetti.


-“Başkent’te yeni bir akım başlattık”

Uzaltaş olarak sorumluluklarının bilincinde bir firma olduklarını ve bu nedenle Paladyum Beytepe’yi de tamamen çevreci özelliklerle inşa ettiklerini bildiren Pala, “Ankara’nın “grileşmesinde” payımız olduğu için çevre konusunda en fazla inşaat sektörünün duyarlı olması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü konutlaşma arttıkça kentlerde yeşil alan sayısı azalıyor. Bu nedenle Paladyum Beytepe’yi doğa dostu malzemeler, enerji tasarrufu sağlayan alt yapı sistemleri ile inşa ederek Başkent’in ilk çevreci konut kulesini hayata geçirmeyi bir görev bildik. Kullandığımız çevreci malzemelerle Ankara’da yeni bir akım başlattık. Başkent’in ilk çevreci konut kulesi olmamızın ardından çok sayıda firma da doğa dostu malzeme kullanımına başladı, enerji tasarrufuna yönelik projeler geliştirdi” dedi.


Paladyum Beytepe’deki çevre duyarlılığının konut alıcısı tarafından beğeniyle karşılandığını ifade eden Pala, şunları söyledi:


“Paladyum Beytepe, kullanılan sağlıklı inşaat malzemelerinin yanı sıra çevre düzenlemesiyle de farkını ortaya koydu. Projemizin yüzde 75’inde yeşil alana yer verdik. Ayrıca çevre aydınlatmasında güneş enerjisi, bahçe sulamasındaysa atık suların kullanılmasını hedefliyoruz. Konut almak için Paladyum Beytepe’yi tercih edenlere bu özelliklerimizi anlattığımızda oldukça hoşlarına gitti. Projemizin en çok hangi özelliğinden etkilendiklerini sorduklarımızda ağırlıklı yanıtın çevreci özelliğinden gelmesi, müşterilerimizin de ne denli bilinçli olduğunu gösterdi. Tamamlanmak üzere olan projemizde konfor, kalite kadar çevreci özelliğimizin ilgi çekmesi, gelecekte konut alıcılarının önceliği hakkında da fikir sahibi yaptı. Bizim gibi diğer firmaların da bundan sonraki projelerinde çevreyi koruyan önlemler alacağına inanıyoruz.”

Pala, çevre dostu bir projenin böylesine ilgi görmesinin kendilerini oldukça gururlandırdığının da altını çizdi.


Ankara Emlak Bülteni




Telefon: 444 3 753 

Web: paladyumbeytepe.com


Geri Dön