28 / 03 / 2024

Palandöken Belediye hizmet binası yıl sonunda açılacak!

Palandöken Belediye hizmet binası yıl sonunda açılacak!

Palandöken Belediye Başkan Orhan Bulutlar ve Belediye Başkan yardımcılarıyla birlikte Yenişehir de inşaatı devam eden ve 2016 yılının sonun da hizmete açılması beklenen yeni belediye binasını gezdiler.



Palandöken Belediye Başkan Orhan Bulutlar ve Belediye Başkan yardımcılarıyla birlikte Yenişehir de inşaatı devam eden ve 2016 yılının sonun da hizmete açılması beklenen yeni belediye binasını gezdiler.  Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Başkan yardımcılarıyla birlikte yapım çalışmaları hızla süren Yeni Hizmet Binasının inşaat alanını gezdi. Başkan Bulutlar, yapımı üstlenen firma ile imar yetkililerinden çalışmalarla ilgili detaylı bilgiler aldı. Başkan Bulutlar, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, 2015 yılının Ağustos ayında Yeni Hizmet Binasının yapımı için başlayan çalışmaları durmadan devam ettiğini ve yapının kaba inşaatının tamamlandığını söyledi. Bu yılın Aralık ayı içerisinde açılışını yapmayı planladıkları Yeni Hizmet Binasının devam eden inşaat alanında incelemede bulunduklarını anlatan Bulutlar," Yapının yüzde 80'nini tamamlandı. Bugün yapının üzerine çıkarak, dokunarak, hissederek, görerek inceleme imkânı bulduk. Geçmişten bugüne Palandökenin birçok eksiği var ama bunlardan en büyüğü olarak nitelendirdiğimiz Kaymakamlık hizmet binasıydı çok şükür onu çözdük. Yeni yerimize taşındığımız da Belediyemizin eski hizmet binasının yerine Kaymakamlık hizmet binası yapılacak. Bunun için Belediye olarak büyük fedakârlık yaptık. Yine Trafik Şube Müdürlüğüne yeni hizmet binasını biz yapacağız, Eski trafik şube müdürlüğünün yerine ise Nikâh Sarayı inşa edeceğiz. İlçemizin Doğu kısmına Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi ve Spor Kompleksini inşa ettik ve hizmete açtık. Allah nasip ederse ilçemizin batı kısmı yani Yıldızkent'e yine çok amaçlı farklı Erzurum'a örnek bir kültür merkezi inşa edeceğiz. Bu projelerimizin yer tespiti, projelerin çizimi ve alt yapıları tamamlandı. İhale aşamasına geldi. Bu dönem içerisin de bu saydığımız tüm çalışmaları tamamlayarak Palandöken İlçesi adına yakışır bir ilçe yolun da önemli mesafe almış olacak. Palandöken ilçemiz de yeni bir imar uygulaması meclisimiz den geçti. Birinci ve ikinci marketler bölgesin de iş yerlerine tip proje yapılarak belediyemizi koordinatörlüğünde iki kat yapımına izin verilecek. Böylece cazip hale getirilerek estetik bir görünüme kavuşmuş olacak" dedi.


Bulutlar, yeni hizmet binasını özeliklerini sıraladı…

Yapımı süren Yeni Hizmet Binasının özelikleri ve yapısı ile ilgili bilgiler de veren Başkan Bulutlar" Yeni Hizmet binamız iki bloktan oluşuyor, iki bodrum katı zemin üzeri 4 katlı olup toplam alanı 2 bin 497 metrekareden oluşuyor kapalı alan olarak 13 bin metrekaredir. 75 araçlık oto park, tüm birimlerin yer alacağı 112 Çalışma Ofisi, 5 adet asansör, geniş bekleme salonu, iki giriş, sığınak, encümen salonu, çok fonksiyonlu meclis salonu, güvenlik sitemi, mescit, yemekhane, Isı merkezi gibi birçok detay düşünülerek projelendirilen yeni hizmet binası çevre düzenlemesiyle bölgesin de örnek bir hizmet binası olacak. İnşallah ilçe halkımızla birlikte açılışını 2016 yılının sonun da gerçekleştireceğiz.


Erzurum Güne Bakış



Haber Yenigün Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Başkan yardımcılarıyla birlikte yapım çalışmaları hızla süren Yeni Hizmet Binasının inşaat alanını gezdi. Başkan Bulutlar, yapımı üstlenen firma ile imar yetkililerinden çalışmalarla ilgili detaylı bilgiler aldı. Başkan Bulutlar, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, 2015 yılının Ağustos aymda Yeni Hizmet Binasının yapımı için başlayan çalışmaları durmadan devam ettiğini ve yapının kaba inşaatının tamamlandığını söyledi. Bu yılın Aralık ayı içerisinde açılışını yapmayı planladıkları Yeni Hizmet Binasının devam eden inşaat alanında incelemede bulunduklarını anlatan Bulutlar," Yapının yüzde 80'nini tamamlandı. Bugün yapının üzerine çıkarak, dokunarak, hissederek, görerek inceleme imkânı bulduk. Geçmişten bugüne Palandökenin birçok eksiği var ama bunlardan en büyüğü olarak nitelendirdiğimiz Kaymakamlık hizmet binasıydı çok şükür onu çözdük. Yeni yerimize taşındığımız da Belediyemizin eski hizmet binasının yerine Kaymakamlık hizmet binası yapılacak. Bunun için Belediye olarak büyük fedakârlık yaptık. 

Yine Trafik Şube Müdürlüğüne yeni hizmet binasmı biz yapacağız. Eski trafik şube müdürlüğünün yerme ise Nikâh Sarayı inşa edeceğiz. İlçemizin Doğu kısmına Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi ve Spor Kompleksini inşa ettik ve hizmete açtik. Allah nasip ederse ilçemizin batı kısmı yani Yıldızkent'e yine çok amaçlı farklı Erzurum'a örnek bir kültür merkezi inşa edeceğiz. 

Bu projelerimizin yer tespiti, projelerin çizimi ve alt yapıları tamamlandı. İhale aşamasına geldi. Bu dönem içerisin de bu saydığımız tüm çalışmaları tamamlayarak Palandöken İlçesi adına yakışır bir ilçe yolun da önemli mesafe almış olacak. Palandöken ilçemiz de yeni bir imar uygulaması meclisimiz den geçti. Birinci ve ikinci marketler bölgesin de iş yerlerine tip proje yapılarak belediyemizi koordinatörlüğünde iki kat yapımına izin verilece


Yenigün Gazetesi


Geri Dön