29 / 03 / 2024

Palandöken Engelsiz Yasam Merkezi hizmete girdi!

Palandöken Engelsiz Yasam Merkezi hizmete girdi!

Palandöken Belediyesi ve SODES destekli ilk özel proje olan "Engelsiz Mekanlardan Engelsiz Yarınlara" projesi kapsamın da yapılan park yaklaşık 10 bin metrekare alanı kapsayan Engelsiz Yaşam Merkezine dönüştürülerek hizmete girdi.



Engelsiz Yaşam Merkezi ile ilgili kısa bilgi veren Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar," Erzurum'da bir ilki yaparak 'Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok' sloganıyla engelli vatandaşlarımızı hizmetine sunmanı haklı gururunu yaşıyoruz. Yenişehir Hacı Salih Efendi Mahallesindeki merkez hayırlı olsun" dedi. 


Palandöken Belediyesi tarafından Erzurum'un ilk ve tek Engellere Yaşam Merkezini işletmesini Türkiye Sakatlar Demeği Erzurum Şubesi'ne verdiklerini hatırlatan Başkanı Bulutlar şöyle konuştu: "Merkezin tüm sorumluluğunu onlara verdik. Merkez yapılırken davet ederek eksikleri görerek bizi zamanında uyarmalarını istedik. Allah hayırlı etsin." Özel servis imkanı Belediyecilikte ilkleri Erzurum'da başlatan Palandöken Belediyesi, Yenişehir semtinde hayata geçirdiği Engelsiz Yaşam Merkezi, 'İletişimde Engelleri kaldırıyoruz' projesin den sonra bir ilk daha gerçekleştirerek, 'Engelsiz Ulaşım Projesi' kapsamında satın aldığı minibüsü, engelliler için özel dizayn ettirdi. Minibüsün de bedensel engellilerin tekerlekli sandalyeyle rahat binip inebüeceği asansör sistemi monte ettiren belediye aracı Erzurum ve Palandöken ilçesindeki engellilerin hizmetine sundu. Sosyal aktivitelere katılmak isteyen engellüer, Palandöken Belediyesi'nin Alo 0549 316 20 50 - 317 05 95 numaralı telefon hattını arayarak engelli aracından faydalanabiliyorlar. 



Star Ek


Geri Dön