29 / 03 / 2024

Palandöken Kayak Tesisi'nde yer alan taşınmazlar 49 yıllığına özelleştiriliyor!

Palandöken Kayak Tesisi'nde yer alan taşınmazlar 49 yıllığına özelleştiriliyor!

Palandöken Kayak Tesisi ve Konaklı Kayak Tesisi'nde yer alan taşınmazlar 49 yıllığına "İşletme Hakkının Verilmesi" yöntemiyle özelleştirilecek..



Özelleştirme İdaresi Başkanlığının Resmi gazete'de yayımlanan ilanına göre, Erzurum'un Palandöken ilçesinde, Palandöken Kayak Tesisi'nde yer alan taşınmazlar, pistler, liftler ve suni kar sistemi 49 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi", taşınır araç, gereç ve demirbaşları kapsayan varlıklar ise "satış" yöntemi ile bir bütün halinde özelleştirilecek.


Konaklı Kayak Tesisi'nde yer alan taşınmazlar, pistler, liftler, suni kar sistemi de 49 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi", taşınır araç, gereç ve demirbaşları kapsayan varlıklar ile Konaklı köyündeki turizm tesis alanı imarlı taşınmazlar ise "satış" yöntemi ile bir bütün halinde ihaleye çıkarılacak.


Söz konusu tesisler için geçici teminat tutarı 500 bin dolar, ihale şartnamesi ve tanıtım dokümanı bedeli ise 5 bin lira olarak belirlendi.


İhaleler, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.


TEKLİFLER EN GEÇ 30 HAZİRAN'DA TESLİM EDİLECEK!


Palandöken Kayak Tesisi İhalesi ve Konaklı Kayak Tesisi ihalesi için teklifler ayrı ayrı verilecek. İhalelere tüzel kişiler, ortak girişim grupları katılabilecek. Gerçek kişiler ve özel yatırım fonları, en az bir tüzel kişinin bulunduğu ortak girişim grubunda üye olarak yer alabilecek.


Katılımcıların, ön yeterlilik başvurusunda bulunabilmek ve ihaleye katılabilmek için istenen belgelerle tekliflerini ihale şartnamesinde belirtilen hususlar doğrultusunda hazırlayıp, en geç 30 Haziran saat 17.00'ye kadar İdareye teslim edecek.


Milliyet


Geri Dön