18 / 04 / 2024

‘Palandöken Türkiye’nin Davos’u olacak’

‘Palandöken Türkiye’nin Davos’u olacak’

Palandöken Ekonomi Zirvesi Derneği (PALEZ), ülkenin ve bölgenin sosyo-ekonomik, politik, güvenlik sorunlarını ve çözüm önerilerini düzenleyeceği Davos benzeri toplantılar ile masaya yatıracak. Hedef, toplantılara ocak ayında başlamak...



PALEZ Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tüzemen, Erzurum'u bölge ülkelerinin Davos'u haline getireceklerini söyledi. 


Dernek, Palandöken dağındaki Polat Renaissance Otel'de düzenlediği tanıtım toplantısıyla hedef ve misyonunu açıkladı. PALEZ Yönetim Kurulu Başkanı Tüzemen, ülkenin çözüm bekleyen ve gelecekte problem olabilecek konularını belirleyerek, seminer, konferans ve toplantılar düzenleyip, görüş, rapor ve analizler hazırlayacaklarını kaydetti. 


Gelecek yılın ocak ayından itibaren her yıl ulusal ve uluslararası bir zirve ve üç çalıştay gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Tüzemen, “Ülkemizin dünyadaki gelişim ve çağdaş değerler doğrultusunda sosyo-ekonomik, demokratik kalkınmasını teşvik etmek hedeflerimizin arasında yer alıyor. Bu amaçla Erzurum'u bölgenin Davos'u yapmak istiyoruz. Uluslararası alanda söz sahibi akademisyen, siyasetçi, işadamlarını Erzurum'da buluşturup ülkenin ve bölgenin güvenlik, ekonomi, demokrasi gibi konularını masaya yatırıp çözüm önerileri oluşturacağız. Bu toplantıların ilkini gelecek yılın ocak ayında başlatmayı planlıyoruz.” dedi.


Zaman


Geri Dön