19 / 04 / 2024

Palandöken'deki Astrilla Oteli'nin inşaatı durdu

Palandöken'deki Astrilla Oteli'nin inşaatı durdu

Tekstil sektörüyle tanınan 'ETF Şirketler Grubu'nun Erzurum'da yaptırmak istediği 5 yıldızlı otel inşaatı, küresel kriz kurbanı oldu.



Temeli 2006 yılında Palandöken Kayak Merkezi'nde atılan ve inşaatına geçen yıl hız kazandırılan 35 milyon dolarlık Astrilla Otel inşaatı durduruldu. ETF Şirketler Grubu yetkilileri, şimdiye kadar yaklaşık 10 milyon dolar harcanan yatırım için, "Küresel kriz nedeniyle bu yıl inşaata devam edilemeyecek. Ekonomik gelişmeler doğrultusunda umuyoruz ki, en kısa sürede yeniden başlayacağız" dedi.

ETF Şirketler Grubu, 2005 yılında Palandöken Dağı'ndaki Kardelen Oteli'ni satın alarak yeni otel yapmak için harekete geçti. Kardelen Oteli'ni yıkan şirket, bankaların 25 yıllık tahsise kredi vermemesi nedeniyle İl Genel Sekreterliği'ne ait yaklaşık 5 bin 500 metrekarelik araziyi 1.6 milyon TL'ye satın aldı. 2006 yılı Haziran ayında 5 katlı otelin temeli atıldı. Bu arada İl Genel Sekreterliği'ne ait arsanın satışı sırasında İl Genel Meclisi üyelerine ETF şirketi tarafından dizüstü bilgisayar hediye edildiği iddia edildi.

Kentte yayılan dedikodular üzerine geçen yıl basın toplantısı yapan ETF Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Can Dikmen, hiç kimseye rüşvet vermediğini belirterek, "Erzurum'a turizm yatırımı yapmak için 2005 yılında yola çıktık ve bugüne kadar inanılmaz derece zorluklarla karşılaştık. Araziyi aldığımız ve inşaata başladığımız günden bu yana bir dizi iftiraya uğradık. Kim ne derse desin, ne inşaatı durdurma, ne de yerini satma gibi bir düşüncemiz yok. Ben nefes aldığım sürece bu otelin inşaatı sürecek. Söz verdiğimiz gibi oteli en geç 2010 yılına yetiştirecek ve turizme kazandıracağız" dedi.

Geçen yılın ortalarında etkisini göstermeye başlanan ekonomik krizle birlikte 35 milyon dolarlık yatırım askıya alındı. ETF Şirketler Grubu yetkilileri ekonomik kriz nedeniyle otel inşaatına bu yıl devam edilemeyeceğini bildirdi. Şimdiye kadar yaklaşık 10 milyon doların harcandığı otel inşaatı için yetkililer, "İnşaat sektöründe maliyetlerin artması ve mevcut krizin sürmesi nedeniyle beklemedeyiz. Ekonomik gelişmeler doğrultusunda en kısa sürede yeniden başlamayı umuyoruz" diye konuştu.

'Akıllı bina' modeliyle kurulması planlanan Astrilla Otel inşaatında 2 yıl içinde sadece iki kat çıkılabildi. 8 büyüklüğündeki depreme bile dayanacak güçte tasarlanan otel, bütün halinde 4 bloktan oluşacak ve 183 odasıyla 540 yatak kapasitesine sahip olacaktı. Otelde kapalı otopark, sağlık kulübü, 4 restoran, 700 kişilik konferans salonu, yüzme havuzu, spor kompleksi açık ve kapalı mekanlarda çocuk oyun alanları ve disko bulunacaktı.

 


Geri Dön