29 / 03 / 2024

Palmadoro Velvet Projesi arsa sahiplerine tanıtıldı!

Palmadoro Velvet Projesi arsa sahiplerine tanıtıldı!

Palmadoro Velvet Towers Sunumu, Türkiye'de ilk imar ve emsal transferi süprizi... May Palmadoro Arap ortağıyla birlikte yapacağını duyurduğu Palmadoro Velvet Projesi Fikirtepeli arsa sahiplerine dün hak sahiplerine tanıtıldı.



Ekşioğlu Grup bünyesinde May Palmadoro İnşaat'ın Arap ortağıyla beraber yapacağını duyurduğu Velvet Projesi İçin geri sayım başlıyor. 


Velvet Projesini gerçekleştirmek için talip olduğu Fikirtepe Eğitim Mahallesindeki arsa malikleri ile sunum toplantısı düzenleyen May Palmadoro, vatandaşlardan bir an önce kalan imzaları tamamlamalarını istedi. Ekşi imzaların tamamlanması sonrası vakit kaybetmeksizin boşaltım ve yıkıma başlayacaklarınıda özellikle vurduladı.Toplantıyı FİKİRTEPEHABER.com olarak sizler için takip ettik işte detaylar ...


May palmadoro'nun yapmayı planladığı Velvet Projesinin toplam 31 dönüm olan alan büyüklüğünde, 7 dönüm yol terklerinden sonra kalan net alan büyüklüğü 24 dönümlük bir alana  denk geliyor.


PALMA’DORO VELVET TOWERS

May Palmadoro Patronlarından Orhan Ekşi, Sinan Ekşi ve Şenol Ekşi kardeşlerin FİKİRTEPEHABER.com'a yaptıkları özel açıklamada, '' Arsamız üzerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mevzuatı gereği donatı alanı diye tabir ettiğimiz bir terk bölgesi oluşacaktır.Bu terk bölgesi Palmadoro Velvet Towers’ın ; okul,kreş, sağlık tesisi,park gibi kamusal bir yapı inşa edilmek suretiyle İ.B.B.’ye bırakmak zorunda olduğu alandır.Bu alan takribi 9.340 m² olacaktır.İ.B.B’ye bırakılan bu donatı alanı sonrasında yapı inşaat arsa alanımız yaklaşık 17.210 m² olmaktadır. İ.B.B’nin vermiş olduğu emsale tabi inşaat alanımız yaklaşık 24.210 m² ‘dir. Arsamızın trafik adasına dönüşmesiyle 4’e çıkan emsalimizle birlikte inşaat emsal alanımız 96.840 m²’dir. 


Yapılan açıklamanın devamında ayrıca, 26’şar katlı 3 bloktan oluşacak olan Velvet Towers’ta May Palmadoro inşa edeceği konutları günün teknolojilerine sahip akıllı sistemlerle donatılacak olup, vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek birincil amacımızdır. Bu standartlar çerçevesinde siz tatilinize giderken gözünüz arkada kalmayacak, sistemler gerekli müdahaleleri otomatik olarak gerçekleştirilecektir. Araçlarınızı yangın güvenlikleri alınmış kapalı otoparklara bırakıp rahatça uykuya dalabileceksiniz.'' dediler.


May Palmadoro'dan Sit Alanı süprizi

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm alanı ilanıyla sevinilmişti. Ancak, Eğitm Mahallesindeki bir alanda höyük çıkmasıyla beraber bu alanın sit alanı olarak ilan edilip kentsel dönüşüm dışına çıkarılması vatandaşlarda tedirginliğe yol açmış ve 5 yıldır burası ne olacak diye düşünülmekteydi. 


Ve sonunda, Eğitim Mahallesinde bulunan sit alanı içerisinde arsa sahiplerine müjdeli haber May Palmadoro'dan geldi. 


Türkiye'de ilk emsal ve imar transferi Fikirtepe'de gerçekleşiyor ...

Tek çivi bile çakılması mümkün olmayan arazi hakkında bakanlık, İBB 'ninde onayıyla emsal kullanım hakkı verilmesi vatandaşlarda büyük sevince sebep oldu. Bu çalışma ile mevcut alanda hiç bir yapılaşma olmayacak. Ancak verilen emsal hakkıyla beraber vatandaşların mağduriyeti giderilirken bu alan Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunun denetiminde kalmak üzere yeşil alan tarzı hazine ye terk edilecek. Bu şekilde sit alanı içerisinde kalan vatandaşların 4 emsal kullanamamalarının ve yapılaşamamalarının önündeki engelde ortadan kalkmış olacak. Yapılan bu işlem sonrası sit alanı ilanı ile vatandaşların mağduriyeti giderilirken çevrede de yoğun bir yeşil alan kazanımı elde edilmiş olacağı ifade  ediliyor.


May Palmadoro ortaklarından Orhan Ekşi sunumda yaptığı açıklamada, kendilerinin bu bölgeyi de katarak yoğun imza  yükü riski altına giediklerini ncak , hem bölge halkı hemde yapacakları projenin çevresinin daha güzel olması için buna katlandıklarını belirtti. Ekşi yaptığı açıklamanın devamında, ''biz bu şekilde proje çalışmalarına başlmayı düşünüyoruz ancak vatandaşların bu konuda gönüllü olmaları gerekmektedir. Vatandaşlar istemezse tabiki biz bu bölge olmadan da zaten 4 emsali kullanabiliyoruz.'' dedi. 


Fikirtepe'de en yüksek kira teklifi bizden '' aylık 1400 TL ''

Ekşi yaptığı açıklamalara ek olarak Fikirtepe'de kimsenin vermediği kira oranını biz teklif ediyoruz ve aylık 1400 TL olmak üzere imza aşamasında bir yıllık peşin olarak kalanı da yıllık olarak ödemeyi, taşınma bedeli olarak da bir kereye mahssus olmak üzere2500 TL ödeyeceklerini söyledi. 


Toplantının detayları ve Katılımcılar ...

FİKİRTEPEHABER.com' un görüntülediği toplantıda vatandaşların yoğun katılım gösterdiği görülürken, toplantıya özel olarak davet edilen FİKENTDER '' Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği'' Başkanı Yasin BEKTAŞ' ın yanı sıra, Arap ortağı adına temsilci olarak Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Muzaffer Baca  ve inşaat dünyasının tanınmış isimleri Ekşi Ailesi’nin üyeleri, Palmadoro May İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ekşi, Palmadoro May İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Ekşi, Palmadoro May İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Ekşi  de tam kadro toplantıdaydılar.



Web: http://www.velvettowers.com/



Geri Dön