26 / 04 / 2024

Palmiye Park Zirvekent, 30 Temmuz´da satışta!

Palmiye Park Zirvekent, 30 Temmuz´da satışta!

2008 Temmuz´unda temeli atılan Palmiye Park Gaziemir´de inşaat tamamlandı



Sitenin yeni sakinleri evlerine yerleşmeye başladı. Projenin ortaklarını ise şimdilerde yeni bir heyecan sardı. Çiğli´de başlayacakları, adını "Zirvekent" koydukları yeni inşaat.

CDS Yapı Genel Müdürü Serdar Dağıstan ile hem bu projeyi hem de gayrimenkul sektöründe farklılaşmanın önemini anlattı. Dağıstan, Hürriyet yazarı Ayşe Arman´ın da köşesinde yazdığı kendisine ait blogu emlakgurmesi.com´dan ev arayan müşterilerin nabzını tutuyor. Onların beklentilerini öğrenip, projelerini bu bilgiler üzerine inşa ediyor. Kadınların kalbini 12´den vurmayı, dolayısıyla da eşlerinin elini cebine attırmayı güzel mutfaklı evler tasarlayarak başarıyor. Yaptıkları evleri ise "Mercedes görünümlü Şahin fiyatlı" olarak tanımlıyor. Özetle paylaşarak yönetiyor, farklılaşarak kazanıyor.

Palmiye Park Gaziemir´i tamamladınız. Projeye temel atmanızla teslimat arasında ne kadar zaman var? 
Projemize 17 Temmuz 2008´de başladık. Ve de 24 aydan kısa bir sürede tamamladık. Geçen yıl gayrimenkul piyasasında yaşanan daralmaya rağmen bunu nasıl yaptık derseniz, şöyle: Komşuluğa önem veren müşterileri bulduk, güvenlerini kazandık ve onların ev sahibi olmasını sağladık. Kriz öncesi ve sonrasında fiyatlarımızı hiçbir zaman düşürmedik ama müşterilerimize ödeme koşullarında kolaylıklar sunduk. Ama en önemlisi Gaziemir´de olmayan bir şeyi yaptık. İhtiyaca yönelik, şatafattan uzak sade ama şık görünümlü, uygun fiyatlı evler ürettik. 24 saat güvenlikli, bahçeli, şık peyzajlı, sayfiye havasında üç katlı ... Böyle bir farklılık yaratınca da Gaziemir´de çok kısa sürede prestijli bir marka temsilcisi olduk.  En çok aldığımız övgü reklamlarımızda ne çizdiysek aynısı yapmamız ve vaktinden önce teslim etmemiz... Bütün bunları yaparken Veryeri ve Dağıstan ailelerinin inşaatçı geleneği ve bunun getirdiği sorumlulukları bilerek hareket ettik.

Toplam kaç daire var? Kaçı satıldı?
Toplam 114 daire ve 600 metrekare büyüklüğünde dükkanımız var. Sadece altı dairemiz kaldı. Onlar da park manzaralı çok güzel daireler.

Bu dairelere özel ödeme seçenekleri sunuyor musunuz?
Mevcut ev sahiplerimizin de kâr marjlarını korumak için belirlediğimiz politikada ilerliyoruz. Zaten uygun bir fiyat politikamız var. Sitenin ederini gösteren rakamlarla satışa devam ediyoruz.

Müşteri profiliniz nasıl?
Müşterilerimizi ikiye ayırabiliriz. Bir, satış yaptıklarımız. İki, projemize ilgi gösterenler. Gaziemir Palmiye Park´ta ev sahibi olanların yaş ortalaması 38. Çoğu lise veya üniversite mezunu. Genelde genç veya çocukları büyüyüp, evden ayrılmış emekli çiftler var. Evlerimizin en büyüğü brüt 140 metrekare, en küçüğü 91 metrekare. Bakımı kolay, masrafsız, kullanışlı, çok güzel mutfaklı evler yapıyoruz. En yoğun ilgiyi Serbest Bölge, Tire ve Torbalı´daki sanayi tesislerinde yönetim seviyesinde çalışanlar gösteriyor. Askeriye de büyük müşterimiz.

Mutfaklarınızın güzelliğini neden vurguladınız?
Yuvayı dişi kuş yapar. Gaziemir´de iki- üç bin kişiye ev dolaştırmışızdır. Kadınlar daha eve adım attıkları üçüncü saniyede kararlarını veriyorlar. İlk baktıkları yer de mutfak. Erkekler, çoğunlukla ebeveyn odasındaki banyoya bakıyor. Mutfaklarımızda özellikle ferahlığı ve temizliği vurgulayan renklere ve malzemelere yer veriyoruz. En çok masrafı mutfaklara yaptığımızı söyleyebilirim. Spot ışıklandırma, membrant kapaklar, granit tezgah, traverten arkalıklar... Çok güzel ve ferah mutfaklar yapıyoruz. Ve sonuçta kadınlar bizim evlerimizi beğeniyor. İzmir´de çoğu inşaatçının sahip olmadığı bir de avantajımız var. Biz üç ortağız. Yüksek İnşaat Mühendisi Levent Veryeri ve kız kardeşim Ceyda Dağıstan. Ceyda,  İTÜ mezunu bir mimar. Kadın olmanın getirdiği ince zevkiyle binalarımızı tasarlıyor, malzeme ve renk seçimlerini yapıyor.

Peki genç ve emekli ailelere nasıl ulaşıyorsunuz?
Genç ailelerimize emlakgurmesi.com ve emlakkulisi.com başta olmak üzere, facebook, twitter ve youtube gibi sosyal paylaşım sitelerinden; onların ilgilerini çeken diğer websitelerinde reklamlarımız ile yer alarak ulaşıyoruz. Önceliğimiz kadınlara ulaşmak olduğu için makyajcantam.org sayfasında bile varız. Emekli ailelerimize ise daha çok gazete ilanları, komşu ziyaretleri, meslek dernekleri aracılığı ile ulaşıyoruz.

Palmiye Park projelerinde onları cezbeden farklılıklar nedir?
Genç ve emekli ailelerin ortak yönleri hayatlarının baharında olmaları. Her iki aile tipi de hayatlarında önemli değişiklikler yapmış. Bu noktadan itibaren yeni ve mutlu olacakları bir kurulu düzen arıyorlar. Güvenlik, huzur ve ekonomi öncelikleri. Bizim projelerimiz tüm bu öncelikler göz önüne alınarak tasarlanıyor. Site tarzı yapılaşma ile güvenliği, müşteri kalitesi ile huzuru, kullanışlı metrekareler, dayanıklı malzeme ve kaliteye verdiğimiz önem ile de ekonomiyi vurguluyoruz. Emekliliğini geçirecekleri ortamlarda ileriki yıllarda hayatlarını kolaylaştıracak ufak detayları düşünüyoruz. Örneğin merdivenlerimizi çok rahat inilip çıkılabilecek şekilde tasarlıyoruz. Site içerisinde az meğilli yürüyüş yolları yapıyoruz. Komşularının televizyonundan rahatsız olmamaları için etkin bir ses yalıtımı yapıyoruz.

Aynı zamanda Çiğli´de yeni bir projeye başlıyorsunuz. Lokasyonu ve bu projenin özellikleri hakkında bilgi alabilir miyiz?
Kendi aramızda "Perde Kapattırmayan Evler" dediğimiz bir proje. 15.000 metrekarelik bir parka komşuyuz, inanılmaz bir deniz ve  İzmir  manzaramız var. Çiğli´de Egekent ile Evka 5 arasında en üst noktadayız. Projemizin adını bu yüzden Palmiye Park Zirvekent koyduk. Atatürk Organize Sanayi Bölgesi´ne arabayla 7 dakika, minibüsle 15 dakika uzaklıkta. Aynı zamanda otobüs ve minibüs son durağı. Sağlık ocağı hemen yanımızda. Tansaş, Carrefour, Kipa ve Diasa´ya da olduğumuz yerden servisler kalkıyor. Arabayla da iki dakika uzaklıkta. 7000 m2 üzerine 4 bloktan oluşan sitede 147 adet daire olacak. 5500 metrekareyi peyzaj alanı olarak ayırdık. Toplam 147 dairenin 126 tanesi 1+1 ve 2+1. İzmir´de bu yoğunlukta küçük dairenin olduğu ilk proje.

Yine CDS Yapı, Ege Yapı Ortak Girişimi mi?
Evet, aynen öyle. Palmiye Park´ta başlattığımız başarılı ortaklığı sürdürüyoruz.

Peki bu projenin Gaziemir´de tamamladığınız projeyle benzeşen yönleri neler olacak?
İnşaat kalitemiz ve hedeflediğimiz müşteri kitlesi aynı. Yine askerlerimizi, emeklilerimizi ve genç ailelerimizi burada görmek istiyoruz. Burası da güvenlik ve doğaya saygılı bir mimariye sahip olacak. Fransız balkonlarla manzarayı evin içerisine sokuyoruz. 1 artı 1´ler hariç tüm dairelerin mutfaklarının balkonları olacak.. Ev metrekarelerimiz Gaziemir´le benzer ama bu sefer ağırlığı 2 artı 1 ve 1 artı 1´lere verdik. Son altı ayda bize gelen talep de daha çok 2 artı 1 yönünde.

Satışlara başladınız mı?
Şu an ön kayıt alıyoruz. 30 Temmuz´da saat 12:00´de kayıt sırasına göre satışa sunacağız. Gelen talep bizi heyecanlandırdı. 

Çiğli, henüz doygunluğa ulaşmamış bir bölge değil mi?
Evet ve İzmir o yöne doğru genişliyor. Konut üretimin çoğu o tarafa kayacak. Otobanlar tamamlandı, metro ulaşımı rahat. Sanayi bölgesi orada. Dolayısıyla çalışan kesim de orada. Doyma noktasına daha çok vakit var. Talep olan yer prim yapar. Bizim açımızdan çok doğru bir proje.

Çiğli´de başka projeler yapma gibi bir planınız var mı?
Tabii ki var.

Peki başka hangi bölgeler yakın markajınızda?
Gaziemir´de her zaman olmak istiyoruz. Çiğli,  bizim için çok önemli bir bölge. Yeni başlayan projemiz dışında üç farklı arsa üzerinde daha çalışıyoruz. Bir de Yeşilova.

Palmiye Park´ı İzmir´deki diğer projelerden farklılaştıran unsurları listelediğinizde ilk sıraya neyi koyuyorsunuz?
Müşteri kalitesi. Bir ev sahibi olarak en pahalı parkeyi, seramiği kullanarak anlık farklar yaratabilirsiniz. Ancak değiştiremeyeceğiniz iki özellik var: Evin lokasyonu ve komşunuz. Bu yüzden de komşuluğun değerini bilen ve buna saygı duyan müşteriler arıyoruz ve buluyoruz.

Genel olarak İzmir´de konut seçimi konusundaki eğilimlerin son dönemde nasıl bir değişimden geçtiğini gözlemliyorsunuz?
Küçük daireler İstanbul´dan sonra giderek İzmir´de de daha çok rağbet görüyor.  Bize de hep 2 artı 1 ve 1 artı 1´ler soruluyor. 3 artı 1´lerin en az iki katı kadar bir talep var. İzmir´deki güvenlikli sitelerin sayısı diğer şehirlere göre daha az. Bu yüzden güvenlik de en çok aranan kriterlerin başında. Kendi sayfamız emlakgurmesi.com´da yaptığımız ankette en çok aranan özellik manzara çıktı. Birçok kişi manzarayı, lokasyonun ve evin özelliklerinin önüne koydu. İnsanlar, gereksiz lüksten kaçıyor ve kullanış arıyorlar. Oturdukları ev kendilerini yansıttığı için tarz sahibi olmasını istiyorlar. Yatırımı düşünenler için de küçük daire daha az riskli ve kiralaması daha kolay diye tercih ediliyor.

Siz nasıl bir evde oturuyorsunuz?
Ben de 2 artı 1 dairede yaşıyorum. Güzel mutfaklı, güzel salonlu bir ev. Fakat manzaramız yok.
İzmir´de ekonomik krizin etkisi gayrimenkul piyasasında nasıl hissedildi? Gayrimenkulun bu dönemde yatırımcıların getiri arayışına bir cevap olduğu söyleniyor.

Siz katılıyor musunuz?
Katıldığımı söyleyemem. Sadece doğru yerdeki doğru projeler kazandırdı. Kendimizden örnek verecek olursam, Gaziemir´deki projemiz kazandırdı. Bu bölgede yeni yapılan diğer projelerden bazıları da kazandırdı. İzmir´de özellikle Gaziemir, Çiğli ve Bornova dışındaki semtlerde gayrimenkul yatırımı yapanların çok kazandıklarına inanmıyorum. Fiyatlar çoğu yerde düşmediyse de sabit kaldı.

Neden?
Çünkü geçtiğimiz yıl kriz zamanında insanlar ihtiyaca yönelik alımlar yaptı. Şu an ise piyasa, geçen yıldan çok daha durgun. İnsanlar ya tüm birikimlerini harcadılar ya da yavaş yavaş tekrar birikim yapmaya çalışıyorlar. Yeni bir dalga gelecek korkusunun getirdiği bir endişe de var. Fakat kriz dinlemeden ihtiyaca yönelik, doğru yerde doğru fiyatlı projeler baştan girildiğinde her zaman kazandırıyor.

İstanbul´daki proje çeşitliliğine neden İzmir´de rastlayamıyoruz?
Proje çeşitliliğini talep doğuruyor. Ayrıca İstanbul´daki belediyeler imar mevzuatı konularında çok daha esnek. Mimarlar da İzmir´dekilerden çok daha yaratıcı. Bunu İstanbul´daki müteahhit firmaların mimarlara daha rahat bir çalışma ortamı sunması da sağlıyor olabilir. İzmir´de kalifiye müteahhit sayısı az. Sadece Gaziemir´de 150 tane müteahhit var. Bu yüzden mimarlara daha çok müdahale ettiklerini düşünüyorum. Ortaya da çok zevksiz projeler çıkabiliyor. Bir de bence İzmir halkı, konut seçiminde İstanbul´a göre çok daha tutucu.

Sizin yeni bir projeye başlarken baktığınız en önemli kriter?
Genç ve kendini genç hisseden ailelerin önceliklerine uygun yerlerde inşaat yapıyoruz. Toplu iş merkezlerine yakın olmasına önem veriyoruz. Toplu ulaşıma da yakın olmalı. Ve etrafta buralarda yaşayacakların eğlenecekleri ve alışveriş yapacakları yerler bulunmalı. Bu kriterleri karşılayan bölgelerde proje yapıyoruz. Gaziemir, Yeşilova, Bornova ve Çiğli´de bu tanıma uygun yerler ilgi alanımızda.

CDS Yapı / Ege Yapı İş Ortaklığı, Veryeri ve Dağıstan Ailelerinin toplam 75 senelik inşaatçı geleneğinin temsilcileri olarak Palmiye Park markasını hayata geçirmek için kuruldu. Yurtiçinde ve yurtdışında birçok projede yer alan iki şirket, bugüne kadar yatırım yaptıkları tüm projeleri zamanında ve eksiksiz olarak teslim etmeleri, hiçbir zaman kalite anlayışlarından ödün vermeyişleriyle öne çıktılar. Ortakların imzasını taşıyan projeler arasında Gürel Residence, Ege Palas, Gönen Metrokent ve Palmiye Park Gaziemir bulunuyor.

CDS Yapı / Ege Yapı İş Ortaklığı
Serdar Dağıstan
0232 4624191
0533 6338591


Geri Dön