19 / 04 / 2024

Pamucak'ta ihale süreci başlıyor!

Pamucak'ta ihale süreci başlıyor!

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan izin aldıklarını belirterek, sahilin hem Selçuk hem de bölgenin kullanımına uygun bir hale getirileceğini söyledi. 3




Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan izin aldıklarını belirterek, sahilin hem Selçuk hem de bölgenin kullanımına uygun bir hale getirileceğini söyledi. 300 metre arayla yapılacak olan büfelerin Fen İşleri Müdürlüğü tarafından mimari projesinin hazırlandığını ve vatandaşlara en iyi hizmeti verecek şekilde düzenlendiğini kaydeden Bakıcı, 13 büfeden 2'si için ihaleye çıkılacağını kaydetti. 


Doğa korunacak

Pamucak'ın çok bakir bir alan olduğunu kaydeden Başkan Bakıcı, "Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan Pamucak sahiliyle ilgili izin aldık. Bu önemli bir izindi. Bu, hükümetimizin ve yerel yönetimlerin ortak çalışması olarak görülebilir. Bunu gerçekleştirdik. Bu sahil hem bölgenin hem de Selçuk'un kullanımına açılıyor. Belediye olarak orada 300 metre arayla büfeler, yürüme platformları, dinlenme alanları oluşturuyoruz. Şimdi ihale sürecine girdik. Çok daha güzel şeylere imza atacağız" dedi. 

Pamucak'a yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisi olduğunu söyleyen Başkan Bakıcı, "Belediye olarak yatırımcı kuruluşların yanındayız. Tabii ki isteklerimiz, dileklerimiz var. Doğayı koruyarak, ekolojik dengeleri gözeterek orada yapılaşmaya izin veriyoruz. Bu konuda şartlarımız doğa ve ekolojik dengenin özenle korunması. Kıyı kenar çizgilerine de dikkat edilecek ve sahilin kirlenmemesi için gerekli önlemler alınacak" diye konuştu.


Kadın Emeği Pazarı 8 Mart'ta açılıyor

Selçuk'ta Kadın Emeği Pazarı, kapılarını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde açacak. Pazar için başvuruda bulunan 100 kadınla bilgilendirme toplantısı yapıldı. Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özgül Karaalioğlu, kadınların toplum içerisindeki gücünü artırabilmek ve kendi özgüvenlerini kazanabilmelerini sağlamak amacıyla Kadın Danışma Merkezi bünyesinde Kadın Emeği Pazarını hayata geçireceklerini söyledi. Hafta sonları açılacak olan pazarda, kadınlar kendi ürettikleri el emeklerini sergileyecek. 


Yeni Asır


Geri Dön