25 / 04 / 2024

Pamukkale Ekspresi 7 yıl aradan sonra sefere çıktı!

Pamukkale Ekspresi 7 yıl aradan sonra sefere çıktı!

Pamukkale Ekspresi 7 yıl aradan sonra sefere çıktı. Denizli-İstanbul arasında demiryoluyla ulaşımı sağlayan Pamukkale Ekspresi için yapılan çalışmaların ardından düzenlenen ilk sefer nedeniyle Denizli garında tören düzenlendi.




Denizli'de Pamukkale Ekspresi, yedi yıl süren altyapı çalışmalarının tamamlanması ardından yaklaşık 11 saat süren Eskişehir aktarmalı Denizli-İstanbul seferine törenle başladı. Denizli-İstanbul arasında demiryoluyla ulaşımı sağlayan Pamukkale Ekspresi için yapılan çalışmaların ardından düzenlenen ilk sefer nedeniyle Denizli garında tören düzenlendi. 


Karşılıklı 1 sefer

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, TCDD 3. Bölge Müdürü Murat Bakır'ın katıldığı törende, Pamukkale Ekspresi, yedi yıl aradan sonra ilk seferine 30 yolcusuyla uğurlandı. TCDD 3. Bölge Müdürü Murat Bakır, demiryolundaki alt ve üstyapı yenileme çalışmalarının tamamlandığını belirterek, "Karşılıklı olarak günde bir sefer planlamış bulunuyoruz. Program çerçevesinde tren 22.05'te hareket edecek. 8.5 saatlik yolculuktan sonra 06.48'de Eskişehir'e ulaşacak ve Eskişehir bir aktarma merkezi olacak. Daha önceden yaklaşık 15 saat tren yolculuğu, hızla tren bağlantısıyla 11 saatte gerçekleşecek. Aynı şekilde Eskişehir'den  Ankara  ve Konya'ya yolcular 1.5 saatte ulaşılabilecek" dedi. Bakır, Denizli'den yola çıkan tren dizisinin 4 pulman, yemekli ve yataklı vagondan oluştuğunu, toplam 250 yolcu kapasiteli Pamukkale Ekspresi'nin her gün Denizli-Eskişehir arasında sefer yapacağını ve 21.55'te Eskişehir'den kalkıp 06.11'de Denizli'de olacağını söyledi. 



Yeni Asır


Geri Dön