19 / 04 / 2024

Pamukkale Termal Tedavi ve Kür Merkezi'nin inşaatı tamamlandı!

 Pamukkale Termal Tedavi ve Kür Merkezi'nin inşaatı tamamlandı!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Pamukkale'nin Karahayıt bölgesinde TOKİ'nin kentsel dönüşüm çalışmalarını yürüttüğü mevkide 3 yıl önce başlanan " Termal Tıp Merkezi " projesi tamamlandı.




Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Pamukkale'nin Karahayıt bölgesinde TOKİ'nin kentsel dönüşüm çalışmalarını yürüttüğü mevkide 3 yıl önce başlanan "Termal Tıp Merkezi" projesi tamamlandı. 

Pamukkale'de, 2 bin 500 yıl öncesinde termal tedavi merkezi olarak kullanıldığı belirtüen bölgeye yapılan 6 milyon liralık yatırımla sağlık turizminin tekrar canlandırılması hedeflendi. Projenin tamalanmasının ardından açılışı yapılan merkezde kırmızı ve beyaz su üe sadece fizik tedavide değil, kaplıca tedavisiyle, bölgeye has çamuru kullanarak dermatoloji, dahiliye, nöroloji gibi branşlarda da yerli ve yabancı hastalara sağlık hizmeti veriliyor. 

TOKİ'nin, bölgede kentsel dönüşüm projesiyle yeni konut ve pansiyon alanları inşa edilirken kür parkları, orman içinde ve Çürük Su Vadisine bakan yürüyüş ve rekreasyon alanları oluşturuluyor. Ayrıca termal su dağıtım hatları ve yol, çevre düzenlemesi gibi birçok altyapı çalışması da yürütülüyor. 


"BÖLGE KİMLİĞİNE KAVUŞTU"

 Bölgede faaliyetini sürdüren bir tıp merkezinin genel müdürü Dr. Turgay Sehil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pamukale'deki Hierapolis antik kenti ve Karahayıt kaplıca bölgesinin 2 bin 500 yıl öncesinde de tedavi merkezi olarak kullanıldığını söyledi. 

Bölgenin bu özelliğini kullanarak 3 yıl önce bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Sehil, yaptıkları yatırımla tekrar "termal kent" kimliği kazanmasına öncülük ettiklerini belirtti. 

Sehil, tıp merkezinde günde 180 hastaya tedavi ve konaklama, uyguladıkları kürlerle de birçok kronik hastalığa tedavi olanağı sunduklarına işaret ederek, "Bunlarlan yanında tıbbi donanım açısından bölgeye acü, estetik ve diş ünitemizle tüm destekleri verebüiyoruz. 

Kırmızı ve beyaz suyun bulunması bölgenin çok özel olduğunu gösteriyor. Karahayıt, önümüzdeki yıllarda termal sağlık turizminde dünyanın en gözde yerlerinden biri olacak. Yurt dışındaki sağlık turizmi acenteleriyle kurulan bağlantılar üzerinden kısa vadede ortalama 14 gün konaklayacak, en az 2 bin hastayı bölgeye getirmek ve termal tedavi kürlerini almalarını sağlamak istiyoruz" diye konuştu. 

Bu arada, uluslararası oteller zincirinin bölgede 350 yatak kapasiteli otel, termal tedavi ve kür merkezi konseptinde proje inşaatına başladığı belirtüdi. 



Ankara Son Söz


Geri Dön