19 / 04 / 2024

Pamukkale TOKİ Evleri'ne çadır cami yapıldı!

Pamukkale TOKİ Evleri'ne çadır cami yapıldı!

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, TOKİ konutları sakinlerinin cami talebini büyük bir hızla yerine getirdi. Geçici olarak yapılan cami, 1 hafta gibi kısa sürede tamamlanıp vatandaşların hizmetine sunuldu.




Aktepe Mahallesi  TOKİ  Eskihisar konutları sakinleri, teravih namazlarını kılabilecekleri yakınlarda bir cami bulunmadığını bildirerek çok acil olarak sorunun çözülmesi için Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'den yardım istedi. Başkan Gürlesin de, sorunun çözümü için ilgili daire müdürlerine talimat verip neler yapılabileceğini ivedilikle belirlemeleri ve bir an önce geçici bir caminin yapılmasını istedi. 

Bunun üzerine ekipler, gece de dahil olmak üzere yoğun bir tempoyla çalışarak hem kadınların hem de erkeklerin ibadetlerini yapabilecekleri ve bölgenin ihtiyacını karşılayabilecek nitelikte bir cami yaptı. Her gün teravih namazında dolup taşan cami, önceki gün Pamukkale Belediye Başkanı Gürlesin ve beraberindekileri misafir etti. Başkan Gürlesin ve beraberindekiler, teravih namazını vatandaşlarla birlikte bir hafta gibi kısa sürede bitirilen camide namazını kıldı. Pamukkale Belediyesi'nin, her gün 5 farklı camide dağıttığı limonata ve iftar paketi uygulaması söz konusu geçici camide de devam etti. Vatandaşlar cami çıkışı bir taraftan limonatalarını yudumlarken bir taraftan da Başkan Gürlesin'e cami için teşekkürlerini ifade etti. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Ramazan'dan hemen önce TOKİ sakinlerinden cami yapımıyla ilgili istek geldiğini anımsatarak, "Pamukkale Belediyesi olarak vatandaşlardan gelen tüm talepleri değerlendiriyoruz. Öncelik sırasına göre çözüm için çalışma başlatıyoruz. Buradaki sorunun ivedilikle çözülmesi gerekiyordu. Yukarıda küçük bir cami vardı ve ihtiyaçları karşılamıyordu. Biz de 1 haftada geçici bir cami yapıp mahalle halkının kullanımına sunduk. Böylece vatandaşlarımızın mağduriyeti önlenmiş oldu" dedi. 


Hizmet Gazetesi




Geri Dön