19 / 04 / 2024

Pamukkale'de 16 mega proje hayata geçecek!

Pamukkale'de 16 mega proje hayata geçecek!

Denizli’nin 330 bin kişinin yaşadığı ilçesi Pamukkale’de belediye, bu yıl 16 mega projeyi hayata geçirecek. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 16 mega projenin 100 milyon lira tutarında olacağını söyledi.



Büyükşehir Yasası ile kurulan Denizli’nin en büyük ilçesi olan Pamukkale’nin Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, yardımcıları ile Karahayıt Doğa Termal Otel’de düzenlediği basın toplantısı ile 22 aylık belediyenin çalışmalarını ve 2016 yılı yatırımlarını anlattı. Pamukkale Belediyesi’nin insan merkezli çalıştığını, 2015 yılında bir çok sosyal ve kültürel projeye imza attıklarını belirten AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, "Yaşlılarla elele projemizde bin aileye ulaştık. Yaşlıların tüm ihtiyaçlarını karşıladık. Şimdi de engellilerle elele projemizle devam ediyoruz. Binlerce aileye ulaşarak onların da tüm isteklerini karşılayacağız. Sosyal Hizmet Koordinasyon Merkezi’ni hayata geçiriyoruz. Türkiye’de ilk kez Engelliler Basketbol Takımı’nı kurduk ve takımımız bölgesel ligde mücadele etmeye başladı. Yeni evlenenlere evlilik seti, çocuğu olanlara doğum seti, okullardaki öğrencilerimize eğitim seti hediye ediyoruz. 6 bin 400 öğrenciye Pamukkale’yi 1800 öğrenciye Anıtkabir’i, 500 öğrenciye Çanakkale’yi gezdirdik. 450 bin metrekare beton parke ve perde duvar çalışması yaptık, üç mahallemize kapalı pazar yeri kazandırdık, 22 mahallemize oyun parkı yaptık" dedi.


"YATIRIM YILI OLACAK"


Pamukkale Belediyesi için bu yılın yatırım yılı olacağını anlatan Başkan Gürlesin, belediye olarak Güzelköy’de cemevi yapımını sürdürdüklerini belirterek, "Bir çok konuda ilkleri başaran belediyeyiz. İnsan merkezli çalışıyoruz. 2016 yılı yatırım yılı olacak" dedi. Gürlesin, bu yıl 16 vizyon projeyi hayata geçireceklerini, projelerin maliyetinin 100 milyon lira olduğuna dikkati çekip, "Bağbaşı Kültür Sanat Yaşam Merkezi bizim için çok önemli. Ufak tefek detaylar kaldı. 2016 yılında bu projemizin temelini atacağız. Bu proje bittiğinde çok özel bir yer olacak. Engelsiz bir yaşam merkezini 27 bin metrekare alanda yapacağız. Dokuzkavaklar Semt Hastanesi ve yeni nesil kapalı pazaryerleri yapacağız. Karahayıt Kent Ormanı’nı GEKA’nın desteğiyle yapacağız. Bu bölgede yaşayan insanlarımız için çok güzel bir proje olacak. Üst geçit projelerimize de devam edeceğiz. Yeni yapılacak üst geçitlerimizde engellileri de düşünerek yürüyen merpenler ve asansörler olacak" diye konuştu. 


Akköy Mahallesi’ne 7 kilometrelik duble yol, katlı otoparklar, Karahayıt 112 Acil sağlık İstasyonu, Cumhuriyet Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi’nin bu yıl yapılacağını belirten Gürlesin, deprem ile Pamukkale için hazırladıkları özel projeler olduğunu, bunların detaylarını çalışmalar kesinleşince yapacağını belirtti. Gürlesin, Pamukkale Örenyeri’nin işletilmesinin belediyeye verilmesi için girişimlerini sürdürdüklerini, gelecek yıl bakanlığın yapacağı ihaleye de gireceklerini söyledi. 


2015 verilerine göre nüfusu 993 bin 442 olan Denizli’de, 330 bin kişinin yaşadığı Pamukkale en kalabalık ilçe olarak dikkati çekiyor.



Hürriyet




Geri Dön