29 / 03 / 2024

Pamukkale'de Kent Ormanı projesi hayata geçirilecek!

Pamukkale'de Kent Ormanı projesi hayata geçirilecek!

Denizli'nin Pamukkale İlçesi'ndeki kırmızı suyuyla ünlü termal sağlık merkezi olan Karahayıt'a 1 milyon 782 bin liraya mal olacak Kent Ormanı projesi hayata geçiriliyor.



'Termal Kentte Doğayla Buluşma Projesi' kapsamında Güney Ege Kalkınma Ajansı da (GEKA) yatırıma 600 bin lira destek sağlayacak. Sağlık turizmi anlamında bölgeye gelecek turistlerin de gezeceği projeyle ilgili AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata protokol imzaladı.


Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'in girişimleriyle termal sağlık turizmine katkı sağlayacak, turistlere doğa içinde yine sağlık odaklı bir yaşam sunacak Kent Ormanı Projesi'ne başlanıyor. Bu kapsamda Pamukkale Belediyesi, Karahayıt'ın hemen üzerinde bulunan 510 dönümlük ormanlık alanı, Denizli Orman Bölge Müdürlüğü'nden geçtiğimiz mayıs ayında devir alarak ilk adımı attı. 'Termal Kentte Doğayla Buluşma' projesi kapsamında Kent Ormanı'nda yürüyüş ve bisiklet yolları, otopark alanı, çocuk oyun grupları, spor aletleri, kafeterya ve yaşam alanları, piknik alanı gibi birçok çalışma hayata geçirilecek. 1 milyon 782 bin lira toplam maliyetle yapılacak projeye GEKA da 600 bin lira destek sağlayacak, Pamukkale Belediyesi ise 1 milyon 182 bin lira yatırım yapacak. Sağlık turizmi anlamında bölgeye gelecek turistleri cezbedecek projeyle ilgili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata protokol imzaladı.


Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, amaçlarının termal sağlıkta Pamukkale ve Karahayıt'ın çok daha iddialı bir noktaya gelmesi olduğunu belirterek, "Sağlık turizminde en az 2 hafta bazen 3 haftaya ulaşan bir tedavi süreci var. Bu süreçte tedaviye gelen yerli ve yabancı turistlerin farklı aktivitelerden yararlanması anlamında çeşitli etkinliklerde bulunmak istiyoruz. Bununla birlikte kent ormanı sağlık turizmi açısından ayrı bir önem taşıyor. İnsanlarımızın hem tedaviyi yürütmesi diğer taraftan da yürüyüş ve bisiklet yollarıyla günü değerlendirmesi ve bölgenin çok daha iyi noktaya gelmesi için bu projeyi hazırladık" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön