25 / 04 / 2024

Pamukkale'nin ayda bir gün ücretsiz olması için imza kampanyası başlatıldı!

Pamukkale'nin ayda bir gün ücretsiz olması için imza kampanyası başlatıldı!

UNESCO tarafından dünya miras listesine alınan ve işletmesini Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin (TÜRSAB) yaptığı Pamukkale 'nin ayda bir gün ücretsiz olması için imza kampanyası başlatıldı




UNESCO tarafından dünya miras listesine alınan ve işletmesini Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin (TÜRSAB) yaptığı Pamukkale'nin ayda bir gün ücretsiz olması için imza kampanyası başlatıldı. Efes Denizli Turizm Elçileri Derneği, Denizlililerin yüzde 60'ının hiç Pamukkale'ye gitmemesinden yola çıkarak, Atatürk Caddesi Candoğan Parkı önünde stant açtı. 


Kişi başı 25 TL

Kampanyaya vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Dernek Başkanı Fatma Kapusuz, "Daha önce Pamukkale girişinde yaptığımız anket doğrultusunda imza kampanyası düzenlemeyi uygun bulduk. İki gün sürecek olan kampanyamız sonunda toplanan imzaları bir dilekçe ile Denizli Valiliği'ne sunacağız" dedi. Pamukkale'ye girişlerin kişi başına 25 TL olduğu için birçok vatandaşın Pamukkale'yi görme imkanı bulamadığını belirten Kapusuz, şunları söyledi: "Pamukkale girişinde yaptığımız çalışmada gördük ki, birçok vatandaş giriş ücretlerinin yüksek olması nedeniyle geri dönüyor. Valilik de kabul ederse, ayda bir Pamukkale'de halk günleri düzenlenebilir. Kampanyada bir günde 2 bine yakın imza toplandı." 

İmza kampanyasına destek veren 61 yaşındaki Zülfi Kaykın, "17 yıldan beri Denizli'de yaşıyorum. Daha bir kez Pamukkale'ye gittim. Çocuklarımla, ailemle tekrar gitmek istiyorum ama kişi başı 25 lira olduğu için gidemiyorum. Dünyanın bir ucundan Pamukkale'ye geliyorlar ama biz gidemiyoruz. Dört kişi gidersek 100 lira. Bu parayı veremeyecek çok sayıda aile ve kişi var. Dönem dönem halka ücretsiz olarak açık olursa seviniriz" diye konuştu.


Yeni Asır




Geri Dön