19 / 03 / 2024

Pamukkale'yi her yıl 2.5 milyon arasında yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor!

Pamukkale'yi her yıl 2.5 milyon arasında yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor!

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Gazi Murat Şen Denizli'nin en büyük ziyaretçi kaynağının, UNESCO dünya mirası listesindeki Pamukkale olduğunu ifade etti. Pamukkale'yi her yıl 2.5 milyon tuist ziyaret ediyor...




Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen de jeopolitik konumu itibariyle medeniyetlerin kesişme noktasında yer alan Denizli'nin en büyük ziyaretçi kaynağının, UNESCO dünya mirası listesindeki Pamukkale olduğunu ifade etti. 


TERMAL MERKEZ 


"2 bin 500 yıl önce termal tedavi merkezi olan, o çağda insanların buraya gelmesine etken olan Pamukkale, yeni yatırımlarla termal sağlık turizminin merkezi olacaktır" diyen Murat Şen, Pamukkale'ye yılda 2-2.5 milyon turistin geldiğini, ayrıca bunların ancak dörtte birinin Denizli'de konaklama yaptığını dile getirdi. 


Eski çağlarda termal sağlık merkezi olduğu bilinen Pamukkale'nin Karahayıt bölgesinde TOKİ'nin kentsel dönüşüm çalışmaları yürüttüğü mevkinin yanında yapımı planlanan termal yatırımlar, burayı cazibe merkezine dönüştürdü. 


Birkaç yıldır Denizli'de termal otel için uygun yer arayan uluslararası oteller zinciri Hilton'un da geçen hafta Denizli'de 48 bin metrekare arsa aldığı öğrenildi. 


Denizli'de termal sağlık turizmi ile ilgili yatırımları bulunan işadamı Nihat Aracı, Denizli'nin çok büyük turizm potansiyeline sahip olduğunu belirterek, inanç ve sağlık turizmi yönünden önemine dikkati çekti. Hilton otellerinin Türkiye yöneticileriyle 3 ay süren görüşmelerin ardından, Pamukkale'dekiarsasmı bir hafta önce sattığını ifade eden Aracı, "Arsamın turizme kazandırılması için kendileri ile görüştüm, uygun buldular. 350 yatak kapasiteli otel, termal tedavi ve kür merkezi konseptinde olacak. 16 ay gibi bir zamanda tamamlanacak." dedi. 


Habertürk Egeli 


Geri Dön