18 / 04 / 2024

Pamukkale'yi iki günde 26 bin kişi ziyaret etti!

Pamukkale'yi iki günde 26 bin kişi ziyaret etti!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Pamukkale'yi, girişin ücretsiz olduğu Kurban Bayramının üçüncü ve dördüncü günü, yağışlı havaya rağmen yaklaşık 26 bin kişi ziyaret etti...



Günde 2-3 bin kişinin ziyaret ettiği Pamukkale'ye girişler ücretsiz olunca kuzey ve güney kapı gişelerinde uzun kuyruklar oluştu, ören yerinin otoparkı araçlarla doldu. 


Yabancı turistlerin ücretli, yerli turistlerin ise ücretsiz gezebildiği iki gün boyunca yoğun kalabalığın yaşandığı travertenlerde ve ören yerindeki horoz heykeli önünde bazı vatandaşlar fotoğraf çektirdi, bazıları da antik havuza girdi. 


Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pamukkale'nin her geçen gün cazibesini artırdığını belirtti.


Vatandaşların Pamukkale'ye giriş ücretlerinin yüksek olmasından yakındığını ifade eden Oklu, şöyle konuştu:


"Bunun için Valimizle konuştuk. Vatandaşlarımız travertenleri, ören yerini gezsinler diye bir bayramın üçüncü günü ücretsiz yaptık fakat havanın yağışlı olmasından dolayı vatandaşların isteği üzerine, Valimizin talimatıyla bayramın dördüncü günü de halkımız Pamukkale'ye ücretsiz girdi. İki günde yaklaşık 26 bin kişi Pamukkale'yi ziyaret etti. Pamukkale dünyada eşi ve benzeri olamayan çok güzel bir yer. Halkımız her zaman görmek istiyor. Vatandaşlarımız mutlu. Bayramda farklı bir etkinlik oldu, güzellik oluştu. Önümüzdeki yıllarda da bayramlarda Pamukkale'ye girişleri ücretsiz yaparak halkımızın daha iyi tanımalarını sağlayacağız."


Oklu, Pamukkale'ye geçen yıl 1 milyon 700 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini anımsattı, ziyaretçi sayısının her yıl yüzde 10 arttığını kaydetti.


AA


Geri Dön