26 / 04 / 2024

Pana Brooklyn Dream'de anlaşmalar hızlandı!

Pana Brooklyn Dream'de anlaşmalar hızlandı!

Pana Brooklyn Dream'de anlaşmalar hızlandı ama ... Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesinde Selimoğlu İnşaatı satın alarak İnşaat sektöründe hızla ilerleyen Pana Yapı, anlaştığı adalarda kalan imzaları tamamlamak için büyük çaba sarfediyor



Pana Yapı Brooklyn Dream Projesini gerçekleştireceği 41 nolu adada uzun süredir imza oranı yüzde 85 civarındaydı. Son bir kaç haftadır yapılan görüşmeler ve atılan imzalar ile beraber imza oranı yüzde doksan beşin üstüne çıkmış bulunmakta. Pana Yapı az da olsa kalan imzaları da alarak ada bütünlüğünü yüzde yüz oranında sağlamak için büyük bir çaba içerisinde. Brooklyn Dream adasında izalama işlemleri yoğun olarak devam etmekte.


Brooklyn Dream adasında uzun süren görüşmelerin ardından imza atmayan vatandaşlarla anlaşma sağlanarak kalan imzalar da hızla atılmaya başlandı. Pana Yapı imzaların bitmesi sonrası vakit kaybetmeksizin boşaltım ve yıkım sürecine başlamayı ve iki yıl içerisinde de projeyi bitirip hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyor.


Geçen hafta, Brooklyn Dream Projesinde kalan son imzaların atılmasına başlanılması hem firma hem de vatandaşları sevindirdi. Film sektöründen gelmesine rağmen Pana Yapı İnşaat sektöründe de kendisinden bahsettirecek projelere imza atmakta kararlı olduğunu her platformda zaten dile getirmekte. Söylemden ziyade eylem noktasında da, Fikirtepe içerisinde başlanılan ve başlanılacak projeler nezdinde FİKİRTEPEHABER.com olarak buna şahit olduğumuzu söyleyebiliriz. 


Brooklyn Dream Projesinde kalan son imzaların son iki hafta içerisinde yoğun bir şekilde atılmaya başlanmış olmasına rağmen sahiplerine ulaşılamayan takribi 9 m2 gibi bir hissenin imzasının projenin şimdilik önündeki en büyük engel gibi görünmekte. Firma yetkilileri eğer kısa süre içerisinde bu hisse sahiplerine ulaşamazsa , sahibine ulaşılamayan bu hisselerle ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurmayı planlamakta.


FİKİRTEPEHABER.com'a konuşan Pana Yapı CEO'su Kürşat Ufuk '' Biz firma olarak elimizden geleni yapıyoruz. Bu proje bölgesinde de diğer vatandaşların mağdur olmaması ve projenin hızla sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi için resmi makamlara başvurmaktan başka bir çaremiz kalmamakta. Bu metraj sahipleri birden fazla ve yurt dışında yaşadıkları yönünde bilgiler elimizde mevcut. Bu kişilere ulaşamıyoruz.'' dedi.


Brooklyn Dream adasında boşaltım ve yıkımın ne zaman yapılacağına yönelik sorumuza karşılık Ufuk Yaptığı açıklamada '' Yüzde yüz imza bitmeden ve tevhidi yapılmadan projeye başlama imkanımızın olmadığı bilinen bir gerçek. Bu noktada Fikirtepe'de daha önce bazı adalarda yapıldığı gibi boş yere ne insanları evlerinden ederek, ne de kendimiz daha fazla kira maliyetine girerek mağdur olmak ya da kimseyi mağdur etmek istemiyoruz.'' diyerek sözlerine şöyle devam etti; '' Pana Yapı olarak Brooklyn Life projesinde de Kadıköy Belediyesi'nin 500 m2 arsasının anlaşmasının gecikmesinden dolayı, bir yıldan fazla süredir vatandaşlara fazladan kira ödemesi yaparak ek maliyet yükelenmiş bulunmaktayız.  Aynı hatayı tekrar yapmak istemiyoruz'' dedi.



FİKİRTEPE HABER 


Geri Dön