26 / 04 / 2024

Pancar üreticileri TOKİ'den aldıkları şeker arsası için mahkemeye gidecek!

Pancar üreticileri TOKİ'den aldıkları şeker arsası için mahkemeye gidecek!

Üyesi oldukları kooperatiften umudunu keserek dernekleşme kararı alan Kayseri ve çevresindeki pancar üreticileri de, Hüseyin Akay ve yönetimini, 1 liraya hastane inşa etmek kaydıyla şartlı olarak verilen, sonra da hastane yapılmayınca 50 milyon liraya ger



Bölgedeki Pancar üreticileri de Akay'ı ve yönetimini, TOKİ'den 50 milyon'a satın alınan arsa için, "Kurumu zarara uğratmaktan" mahkemeye vermeye hazırlanıyor. Kayseri ve Boğazlıyan Pancar Çiftçilerinin bu amaçla dernekleşme karan aldığını söyleyen pancar üreticileri, "Dava konusu yapacağımız arsayı, bir önceki yönetim hastane yapmak şartıyla, 1 lira sembolik fiyata belediyeye devretti. Belediye ise bu arsayı Milli Emlak'a daha sonrada TOKİ'ye devretti.  TOKİ  arsayı satışa çıkarınca şeker yönetimi ihaleye girerek 50 milyon liraya kendi arsamızı geri aldı. 

Oysa mahkemeye giderek şartın yerine gelmediğini belirterek arsayı geri alabilirlerdi. Biz de Hüseyin Akay ve ekibini, Şeker'i 50 milyon lira zarara uğrattıkları görevlerini kötüye kullandıkları için mahkemeye verme kararı aldık. Görevlendirdiğimiz 2 avukata çiftçiler vekâlet vermeye başladı. Davayı en kısa zamanda açacağız" dediler. 


Deniz Postası


Geri Dön