23 / 04 / 2024

Pando Kaymak'ın tarihi binası mühürlendi!

Pando Kaymak'ın tarihi binası mühürlendi!

Pando'nun tarihi binası mühürlendi. Beşiktaş Belediyesi bu sabah, hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada eskiden Pando'nun olduğu dükkânın tarihi yapıda tadilat yapıldığı gerekçesi ile mühürlendiğini belirtti.



İstanbul Beşiktaş'ın sembol dükkanlarından olan Pando Kaymak geçen aylarda tahliye edilmişti. Pando'nun Beşiktaş Sinanpaşa Mahallesi'nde bulunan dükkanı Kültür Varlıkları tarafından tarihi yapı olarak tescil edilmesine rağmen binanın sahipleri yapıda tadilat yaptı.


Bunun üzerine Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tadilat konusunun soruşturulması için Beşiktaş Belediyesi'ne bir yazı yazdı.


Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedar ise önceki gün Hurriyet.com.tr'ye konunun araştırılacağını söyledi.




Hurriyet.com.tr dün bu soruşturma evrakını gündeme getirmişti. Bugün ise Beşiktaş Belediyesi rutin kontroller çerçevesinde söz konusu binanın 20 Kasım tarihinde mühürlendiğini belirtti.


'ÇALIŞMA İÇİN İZİN ALINMADI'

Belediye'nin yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Beşiktaş İlçesi, Sinanpaşa Mahallesi, Mumcu Bakkal Sokak, 14 pafta, 302 ada, 4 parsel 5 kapı sayılı yerde 20.11.2014 tarihinde periyodik olarak yapılan bölge kontrolleri sırasında mahallinde yapılan tetkikte söz konusu yerde izinsiz olarak onarım çalışması yapılmakta olduğunun görülmesi üzerine inşaat faaliyeti durdurulup, dükkan dış kapıdan mühürlenmiştir. Ayrıca inceleme sırasında İBB Başkanlığı Beyaz Masaya gelen başvuru üzerine İBB Başkanlığı KUDEB birimi teknik elemanlarınca da yerinde tetkik yapılmıştır.



Tarihi binada izinsiz yapılan tadilat böyle görüntülendi. 


Söz konusu yer II. Grup Taşınmaz Kültür Varlığı olması nedeni ile konunun Başkanlığımız KUDEB birimince incelenmiş ve yapılan değerlendirme sonucunda söz konusu yerle alakalı 3194 ve 2863 sayılı yasaların ilgili maddeleri kapsamında yasal işlemlerine başlanılmıştır. Bahse konu yerdeki tadilata yönelik çalışmalar ile ilgili her türlü yasal işlemler yapılmış olup yasal süreci devam etmektedir"


Hürriyet


Geri Dön