25 / 04 / 2024

Panelsan yurtdışında yeni projelerle var olacak

Panelsan yurtdışında yeni projelerle var olacak

Ortadoğu ve Balkan ülkelerine ve Türk Cumhuriyetleri'ne ihracat yapmayı hedefleyen Panelsan, Ortadoğu ve Arap ülkelerine de Türkiye üzerinden ulaşacak



Ortadoğu ülkelerine, Balkan ülkelerine ve Türkiye cumhuriyetleri'ne ihracat yaptıklarını dile getiren Serhat Maşlak, ilerleyen dönemlerde ise Avrupa da alanında öncü olan bir firmayla birlikte Ortadoğu ve Arap ülkelerine Türkiye üzerinden farklı ürünleri ulaştırma projelerinin bulunduğunu belirtti.

Yatırımcının kriz sebebiyle ürktüğünü ve bu nedenle yalıtımlı çatı kaplama sektöründe geçen seneki üretime göre yüzde 20-25'lik bir düşüş yaşandığını ifade eden Panelsan Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Maşlak, haziran ayından sonraki iki aylık dönemde bir kımıldamanın görülmesine rağmen tablonun geneline bakıldığında Panelsan'ın üretimde yüzde 25'ler civarında bir düşüşün olduğunu söyledi. Serhat Maşlak, firma olarak EPS ısı yalıtım gurubunda üretime başladığı günden itibaren istikrarlı bir biçimde her yıl yüzde 80 büyüyen bir satış ve üretim hacmi gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Yatırıma aralıksız devam ettiklerini ve sürekli kapasite artırdıklarını ifade eden Maşlak, EPS ürün grubunda satış ve üretim hacminin her geçen gün artarak kriz ortamında yüzlerini güldürdüğünü belirtti.

"2010 yılı toparlanma yılı olacak" diyen Maşlak, bu bağlamda Panelsan'ın yurtiçi ve yurtdışı yatırımlarının devam edeceğini dile getirdi. Yurtiçinde farklı bir bölgede bir üretim tesisi daha kurmak istediklerini ve bu konuda yapılan çalışmaların devam ettiğini söyleyen Maşlak, " İki ay içinde Ortadoğu'daki üretim faaliyetlerimiz devreye girecek. 2015 ve 2020 yılları ile ilgili hedeflerimiz var. Hedeflerimiz doğrultusunda adımlarımızı sağlam ve önümüzü görerek  atıyoruz" şeklinde konuştu.

Ortadoğu ülkelerine, Balkan ülkelerine ve Türk Cumhuriyetlerine ihracat yaptıklarını dile getiren Serhat Maşlak, yurtdışında fuarlara katıldıklarını belirterek, özellikle Şam'da hedeflerinin yerleşik olarak bulunmak olduğunu kaydetti. Maşlak, ilerleyen dönemlerde ise Avrupa'da konusunda öncü olan bir firmayla birlikte Ortadoğu ve Arap ülkelerine Türkiye üzerinden farklı ürünleri ulaştırma projelerinin bulunduğunu belirtti.

2008 yılı kışında doğalgazdaki fiyat artışı sonucunda vatandaşın cebinin yandığını vurgulayan Serhat Maşlak, küresel kriz ile birlikte yalıtımın zaruri bir ihtiyaç olma görüşünün kabul gördüğünü ve insanların krize rağmen yalıtım yaptırarak tasarruf sağladıklarını dile getirdi. Yalıtım hammaddesinde dışarıya olan bağımlılığımızın oldukça fazla olduğunu vurgulayan Maşlak, "Yalıtım ürünlerini üretiyoruz ama maalesef hammaddesini hala ithal ediyoruz. Öncelikle bunu dengelememiz gerektiğine inanıyorum. Kendi rezervlerimizin farkına varmamız, bunları gün yüzüne çıkarmamız gerekiyor. Mevcut standartlara uygun teknolojiler ile kendi rezervlerimizi üretip iç pazar ve ihracatta da kabul gören ürünlere öncülük etmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

"Yalıtım konusunda halkımızı bilinçlendirmek için çalışıyoruz"
Serhat Maşlak, yalıtım kalınlıklarıyla ilgili konuya da dikkat çekerek yurtdışında yalıtım kalınlığının çok fazla olduğunu ve Türkiye'nin bu konuda kendini geliştirmesi gerektiğini vurguladı. Doğru kalınlıkta yalıtımın yapılması durumunda amortismanın çok daha hızlı gerçekleşeceğini söyleyen Maşlak, İZODER, ÇATIDER, PÜD gibi sivil toplum örgütlerinin bu konuda halkı bilinçlendirici güncel çalışmaların olduğunu ve bu kuruluşların özel bankalarla veya kamu bankalarıyla yaptıkları çalışmaların oldukça önemli olduğunu kaydetti.

"Eğitim desteğimiz sürecek"
Panelsan'ın Roadshow (Mobil Eğitim Aracı) tırından da bahseden Serhat Maşlak, eğitim ve bilinçlendirme amacıyla başlattıkları bu projeyle üniversitelerin mimarlık ve inşaat mühendisliği bölümü öğrencileriyle bir araya geldiklerini ve onları yalıtım konusunda bilgilendirmeye çalıştıklarını söyledi. Türkiye'deki üniversiteleri ziyaret ederek bilinçlendirme anlamında oldukça önemli bir görevi gerçekleştiren Roadshow tırının bu bağlamada çok popüler olduğunu belirten Maşlak, "Üniversite öğrencilerine okullarında aldıkları teorik eğitimi destekleyecek şekilde uygulamaya yönelik bilgiler aktarıyoruz. Öğrencilerin akıllarındaki soruların cevaplarını ayaklarına götürüyoruz" şeklinde konuştu. Bunun yanı sıra Ankara'daki okullara dağıttıkları kitapçıklar ile tasarruf tedbirlerini artırma işlemlerini ilköğretim öğrencilerine aktardıklarını ifade eden Maşlak, kitapçıktan çok güzel geri dönüşler aldıklarını belirterek bilinçlendirme çalışmalarının devam edeceklerinin altını çizdi.

emlakkulisi.com

 

 

 


Geri Dön