23 / 04 / 2024

Panora, Avrupa'nın en iyi AVM'si olmaya aday

Panora, Avrupa'nın en iyi AVM'si olmaya aday

Ankara'nın önde gelen alışveriş ve yaşam merkezi Panora, Avrupa'nın en iyi ilk dört alışveriş merkezi arasına girdi.



Uluslararası Alışveriş Merkezi Derneği tarafından her yıl düzenlenen "Avrupa'nın En İyi Alışveriş Merkezleri" yarışmasında Panora Alışveriş Merkezi, Avrupalı rakiplerini geride bırakarak, finale kalmaya hak kazandı. Avrupa'nın pek çok ülkesinden alışveriş merkezlerinin katıldığı ve AVM Oscar'ı olarak kabul edilen yarışmada, alışveriş merkezlerinin yerleşim, planlama, mimari yapı, kiralama stratejisi, müşteri bağımlılığı, yatırım geri dönüş ve diğer alışveriş merkezlerine örnek teşkil edebilme kriterleri göz önünde bulunduruluyor.

Kiralanabilir alan büyüklüğüne göre üç ayrı kategorinin belirlendiği yarışmada 85 bin metre kare kiralanabilir alana sahip ve 210 mağazası bulunan Panora, ''En Büyük AVM'' kategorisinde yer alıyor. Sonucu 2009'un Nisan ayında duyurulacak yarışma için Avrupa'dan bir komisyon önümüzdeki günlerde Türkiye'ye gelerek Panora'da incelemelerde bulunacak.

Şeffaf mimari yapısıyla ziyaretçilere gün ışığında alışveriş yapma imkanı veren Panora'da Türkiye'nin en geniş cam kubbesi bulunuyor. Alışveriş Merkezinin giriş katını ise 320 bin mozaiğin bir araya gelmesiyle oluşturulan dünyanın en büyük ''Piri Reis'' haritası süslüyor. Benzeri Dubai'deki dünyanın tek 7 yıldızlı oteli Burj el Arap otelinde bulunan ve mercan ile köpek balıklarının bulunduğu 75 ton su kapasiteli iki adet akvaryum ise yine alışveriş merkezinde yer alıyor. Türkiye'de bulunan alışveriş merkezleri arasında en büyük yeşil alana sahip olması ise söz konusu merkezi ön plana çıkarıyor.

Star

Geri Dön